Vädret avgjorde sportlovsaktiviteten

Vinter. Vår. Vinter. Och så lite våraning, igen. Väderskiftena hindrade inte flexibla Vena Scoutkår att starta säsongen med sportslovsaktivitet. Det blev pulkaåkning. ”Och pinnbröd, det är gott fast det är så få ingredienser”, säger Mattias Henriksson, ordförande.

Edwin Karlsson är redan engagerad i styrelsen i Venascouterna. Ordförande Mattias Henriksson hoppas på fler unga.

Edwin Karlsson är redan engagerad i styrelsen i Venascouterna. Ordförande Mattias Henriksson hoppas på fler unga.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vena2019-02-23 19:36

I inbjudan till sportlovsaktiviteten var det klart som korvspad. Snö=pulkaåkning. Blött=barkbåtar. Några hårklyverier kring väderleken lägger inte de som har mottot ”alltid redo”.

– Nu är det lite vår, men nyss var det tio minus, så det blev pulka, säger Mattias Henriksson, som basar över en liten, men aktiv scoutkår med tiotalet ungdomar.

En av de riktiga entusiasterna i kåren är Edwin Karlsson, som varit med sedan han gick i förskoleklass. Nu går han i nian och är styrelseledamot och tycker att scoutingen bara ger mer ju äldre han blir.

– Man lär sig mer och det blir bara roligare. Särskilt nu, när jag är uttagen till världsscoutjamboreen i West Virgina i sommar.

Intresset har varit rekordstort bland scouter världen över för att delta i det tio dagar långa internationella lägret. Totalt kommer omkring 50 000 scouter.

– Vi är 1 500 från Sverige och jag ser verkligen fram emot det. Jag kommer att vara i USA en hel månad och utöver lägret ska jag vara med på en rundresa i Martin Luther Kings fotspår.

Temat för världslägret är ”Unlock a new world” och handlar om hur man tillsammans hittar nycklarna till en mer hållbar värld. Deltagarna från Sverige kommer att använda FN:s globala mål för hållbar utveckling som en ledstjärna inför och under lägret.

Men även en scout måste leva i nuet. Jamboree har sin tid. Pinnbröd och pulkaåkning sin.

– Pinnbröd är jättegott, men man får inte äta för mycket.

När scoutsäsongen nu drar igång blir det träffar en gång i månaden. Mattias Karlsson hoppas på fler scouter.

– Vi hittar på roliga saker och samarbetar en del med scoutkåren i Hultsfred.

– Det är kul att vara ute istället för att bara sitta inne framför datorn, säger Edwin.

Vincent Larsson tar sats för att få fart i backen.
Vincent Larsson tar sats för att få fart i backen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om