Per Solberg från Främsteby gör nytt försök i Bonde söker fru

Till våren nästa år får vi åter se den lokala kändisen Per Solberg från Främsteby utanför Vena i rutan hos TV4, i nya programmet "Bonde söker fru - andra sommaren".

Per Solberg hoppas på att få bli kär. "När du upptäcker den känslan så är det den bästa känslan. Tänk om man kunde spara den på burk och ta fram den för att blir härligt glad, det vore underbart", säger han till Vimmerby Tidning

Per Solberg hoppas på att få bli kär. "När du upptäcker den känslan så är det den bästa känslan. Tänk om man kunde spara den på burk och ta fram den för att blir härligt glad, det vore underbart", säger han till Vimmerby Tidning

Foto: Hilde Barstad Axelsson

Vena2024-06-16 20:40

Det var 2018 som skogsbonden Per Solberg var med i "Bonde söker fru" på fyran. 

I programmet träffade han Sofie Öhman från Östermalm mitt i centrala Stockholm. Hon lämnade stenstaden och flyttade ut till honom i Främsteby.

Året därpå meddelade de gemensamt på Instagram att kärleken hade övergått till vänskap och att de gått skilda vägar. 

– Hon flyttade till mig och lämnade alla sina närmaste och det är ett stort steg att ta. Tyvärr höll det inte, men det visste vi inte om vi inte provade. Jag är tacksam för den tid vi fick. Det var ett fantastiskt möte men vi var inte ämnade för varann, berättar han.

Sedan dess har det varit lite dejtande fram och tillbaka för Per, men inte mer än så.

– Jag har testat dejtingappar, det finns väldigt många. Tinder verkar vara mer för storstäderna där man inte söker längre förbindelser utan säger tack och hej efter ett tag, berättar Per.

Letandet efter kärleken går nu vidare genom deltagande i TV4-spinoffen "Bonde söker fru - andra sommaren".

– Jag kliver in i ståhejet på allvar en gång till och hoppas hitta hon med stort H.

Per berättar att han fick frågan om att vara med under början av vårvintern.

Programmet bygger fortfarande på att deltagarna ska träffa en partner men en del kommer att vara annorlunda. Vad får han inte berätta.

– Efter sommaren rullar inspelningen igång om jag fattat det rätt, säger han och berättar att alla som vill skriva till honom kan göra det nu.

undefined
Skogsbonden och förre tv-bonden Per Solberg från Främsteby gör ett nytt försök i TV4:s program "Bonde söker fru - andra sommaren". Förra gången var det svägerskan Emma Solberg som anmälde honom i hemlighet.
undefined
Medan Per Solberg spelade in en TV4-trailer kom samtal hemifrån att skogen brann. Genrebild.

Även om Per inte kan säga så mycket om inspelningen avslöjar han att det började brinna hemma i skogen när han var iväg för några veckor sedan och filmade för programmet.

– Branden upptäcktes via satellit. Jag vill ge en jätteeloge till brandkåren som agerade snabbt och handlingskraftigt när de fick larmet. De skickade mycket folk på en gång.

Efter ett par timmar var branden under kontroll. Per uppskattar att 6 000 till 8 000 kvadratmeter brann.

– Vi spelade in trailern den dagen. Det var lite jobbigt att få besked över telefon att det brann där hemma. När jag kom hem på kvällen tog jag vid och bevakade där det brunnit.

Känslan av att vara kär är något han gärna skulle vilja spara på burk.

– När du upptäcker den känslan så är det den bästa känslan. Tänk om man kunde spara den på burk och ta fram den för att blir härligt glad, det vore underbart.

undefined
Per Solberg spelar även i bandet Per-Melkerz som även består av Melker Djurstedt. Duon spelar irländsk punk och folkmusik.

Hur ska din favoritkvinna vara?

– När man är 39 år som jag får man räkna med att barn säkerligen finns. Det viktiga är att hon är öppen för fler eller i alla fall något till och att hon vill bo på landet. Hon behöver ha hittat sin plats i livet och vara trygg i sig själv. Kanske är hon musikintresserad så vi kan gå på konserter, kanske gillar hon som jag att åka skidor utför och kanske gillar hon naturupplevelser i största allmänhet.

Själv säger han sig vara en glad person med många järn i elden.

– En del säger att jag ska vara lite still men jag gillar när det händer saker. Jag vill inte ha någon som bromsar mig men däremot ett bollplank att bolla saker och funderingar med. En engagerad person.

undefined
Alla deltagarna i nya bonde-programmet (från vänster) Ellinor Eke Göransson, 30 år, journalist, Linköping, Per Solberg, 39 år, skogsbonde, Vena, Linda Lindorff, programledare, Sven-Arne Eriksson, 58 år, kött-och skogsbonde, Ockelbo, Sigrid Bergåkra, 51 år, hästbonde, Sörömåsen samt Dino Choreftis, 51 år, olivbonde, Rhodos.

När Per träffar kvinnor säger han sig vara lugn i början. Men när det börjar bränna till blir han avvaktande, han vill inte att det ska svida så mycket om det skiter sig, som han säger.

Vad ska du göra annorlunda i programmet denna gång?

– Jag ska tidigt vara öppen med vad jag vill. Jag ska inte slösa med någon annans tid och jag hoppas den andra gör likadant och har raka intentioner.

I tidigare intervjuer har Per Solberg sagt att han kan tänka sig att flytta och hitta en gård tillsammans med sin kärlek. Men nu har han investerat så mycket tid i sin skog och ytterligare markköp att han inte längre ser sig som flyttbar.

– Jag har mognat mer i tanken och inser att jag är rotad i bygden.

undefined
Det händer mycket i Pers tillvaro. Förutom att dejta i tv ska han också bli egenföretagare på heltid.

Per Solberg tar nu också klivet och blir egenföretagare på heltid.

– Jag ska arbeta delvis som skogsbonde i egen skog och på entreprenad åt andra och delvis som mäklarassistent för Areal i Linköping med förmedling av gårdar. Det blir efter sommaren.

Därför har han nu sagt upp sig från heltidsjobbet på Länsförsäkringar där han arbetat med finansiering av jord- och skogsbruk.

Varför ställer du upp i tv-programmet igen?

– Det är en stor fråga. Jag har vänt och vridit på detta och efter mycket bollande ser jag det som ett äventyr. Det är ett kul äventyr även om det är en lite knöligare väg att gå men bättre marknadsföring kan man inte få för att förhoppningsvis hitta kvinnan i sitt liv.

undefined
Per Solberg väljer öl över vin och action före romantisk komedi. På frågan om vad som är viktigast av kramar och pussar eller djupa samtal svarar han snabbt - både och.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!