Ny förskola i Vena är på gång – men var ska den ligga?

Två miljoner kronor kickstartar arbetet med den nya förskolan i Vena. Arbetet är redan i gång med en förprojektering. Men än är det inte bestämt var den ska ligga.

Är det här någonstans, mellan skolan och idrottsplatsen, som den nya förskolan kommer att hamna? Platsen är inte bestämd ännu, men projekteringen har dragit igång.

Är det här någonstans, mellan skolan och idrottsplatsen, som den nya förskolan kommer att hamna? Platsen är inte bestämd ännu, men projekteringen har dragit igång.

Foto: Olof Carlson

Vena2022-03-22 16:00

– Det finns ett utpekat område mellan skolan och idrottsplatsen. Det är visserligen väldigt kuperat, men det ligger bra till nära skolan, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) som tillsammans med de övriga ledamöterna i kommunfullmäktige fick information om den nya förskolan i måndags kväll. 

Målet är att få till ett centralt och bra läge för nya förskolan. Men som sagt, inget beslut är taget om placeringen ännu.

Som vi tidigare berättat har tankarna på ytterligare moduler för förskolan skrotats, och i stället vill man ha en permanent lösning på skolans lokalproblem. Vena skola har i dag nästan dubbelt så många elever som för bara några år sedan.

Kommunen vill bygga en "färdigköpt" förskola. Upphandlingen är redan gjord av SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, och när det blir dags är det bara att titta i katalogen och välja.

– På så sätt sparar vi mycket tid, säger Lars Rosander, bara ritningarna brukar ta ett år. Nu är allt klart och det är bara att köpa.

– När väl avropet är gjort och beställningen påskriven så tar det ungefär ett år innan bygget är klart, berättar Rosander vidare.

Kommunfullmäktige tog inga andra beslut, än att avsätta två miljoner av redan tillgängliga pengar, för att genomföra förprojekteringen.

I övrigt lämnar man över till budgetberedningen att göra grovjobbet, och om några veckor kommer besked därifrån om hur man tänker sig det hela. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!