Patricia Birgersson nära att vinna finalen också

Patricia Birgersson från Vena var ytterst nära att bli årets vinnare i P4 Nästa! Radiolyssnarna lyfte henne och låten "Här och nu" till den direkta slutomgången. Där tog dock konkurrenterna från Jönköping hem slutsegern.

Patricia Birgersson kom tvåa i riksfinalen i P4 Nästa.

Patricia Birgersson kom tvåa i riksfinalen i P4 Nästa.

Foto: Mikael Henning

Vena/Linköping2018-08-25 22:07

– Jag är jättenöjd, herre gud ett sånt startfält. Men det känns sorgligt att allt det här är slut, säger hon bara minuter efter att tävlingen avgjorts.

Patricia Birgersson har gjort en fantastisk resa med låten "Här och nu" som skrivits av Niclas Jansson.

Först vann hon deltävlingen för Kalmar län, följt av länsfinalen och i kväll stod hon som en av åtta finalister på scenen i Konsert&Kongress i Linköping och den direktsända finalen.

Efter första finalomgången frågade programledaren Josefine Johansson hur det stod till med scenskräcken som Patricia Birgersson utmanat under hela sin underbara resa genom P4 .

– Jag överlevde, men frågan är om jag överlever den här stolen, svarade hon.

Kort senare kom besked om juryn poängfördelning. Där fick Patricia Birgersson 36 poäng, och en fjärde plats. Då återstod två minuter för lyssnarna att SMS-rösta.

Och visst överlevde Patricia Birgersson också första omröstningen. När lyssnarnas SMS-röster slogs ihop med juryns poäng stod det klart att hon var klar för den helt avgörande finalomgången. Där ställdes hon mot “Back on our streets” – Spring City från P4 Jönköping. Ett helt och hållet småländskt avgörande, alltstå.

Där styrde lyssnarna segern till staden vid Vättern, och Patricia Birgersson underbara resa lede ända till en andraplats.

Det är ingenting Patricia Birgersson sörjer över.

– Jag hade varit nöjd om jag kommit sist i kväll. Det är ett fantastiskt startfält, säger hon fortfarande full av adrenalin efter det spännande avgörandet.

Vad är det bästa med hela den här resan?

– Det är att ha fått träffa alla de andra tävlande och hela produktionen och framför allt känna allas stöd.

Vad händer nu med din musikkarriär?

– Det vet jag inte, men vi fortsätter väl med bandet (Linköpings legender) och skriver nytt. Kanske vi ställer upp nästa år igen.

Hur ska ni fira andraplatsen?

– Nu blir det fest med hela gänget. Vi ska ner och dricka bubbel.

Patricia Birgersson på scenen i finalen av P4 Nästa.
Patricia Birgersson på scenen i finalen av P4 Nästa.
P4 Nästa

P4 Nästa är en musiktävling som Sveriges Radio P4 arrangerat sen 2008, fram till 2016 under namnet Svensktoppen nästa.

En jury bestående av personer från musikbranschen och Sveriges Radios musikredaktioner utser de åtta finalisterna bland de lokala vinnarna i de totalt 25 i P4-distrikten runt om i landet. I första delen slås juryns poäng ihop med lyssnarnas SMS-röster för att få fram två bidrag som ställs direkt mot varandra där lyssnarnas röster är helt avgörande .

Källa: Wikipedia

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!