Kvinnan fick 130 stickskador från kniven

130 sårskador som i sin tur orsakat svåra skador kunde konstateras på den mördade kvinnans kropp efter att hennes granne tagit sig in i hennes lägenhet och huggit henne med kniv. Nu rullar rättegången igång mot mannen som även ska ha knivhuggit kvinnans syster och hotat en anställd på LSS-boendet.

En ung kvinna mördades av sin granne. Kvinnans syster åsamkades livshotande skador.

En ung kvinna mördades av sin granne. Kvinnans syster åsamkades livshotande skador.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Vetlanda2018-05-29 20:00

Den 36-årige mannen störde sig på ljud och efter att ha flyttat från en tidigare lägenhet av den anledningen blev han granne till ett LSS-boende. Men här kom han snart att bli arg på ljuden från en granne. Han störde sig på att hon rörde sig i sin lägenhet, att hon gick på toaletten på natten och att hon skrattade.

Natten till den 20 februari slutade allt i mord.

Grannen ska kvällen innan ha stött i sitt tak flera gånger, bankat på dörren och även tillkallat väktare.

Mitt i natten, när kvinnan och hennes syster som var på besök, gått och lagt sig ska mannen ha bankat på kvinnans dörr. Det skrämde kvinnorna att de ringde personalen, vilken även gick och pratade med mannen.

Strax efteråt fick den anställde se hur 36-åringen kom emot honom med en kniv. Enligt stämningsansökan ska mannen ha hållit fast i personen och samtidigt ha viftat med en kniv.

Den anställde upplevde det som mycket hotfullt men lyckades ta sig ur situationen och larma polis.

Samtidigt ska 36-åringen ha tagit sikte mot kvinnans bostad. Kvinnorna lyckades ta sig inomhus och rusade in på toaletten. Men mannen var snabbare. Han tog sig in genom ett fönster och även om de försökte hålla emot dörren, var han starkare.

Den 20-åriga kvinnans liv gick efteråt inte att rädda. Obduktionen har visat att mannen utdelat ett stort antal hugg och fortsatt då hon varit oförmögen värja eller röra sig. Totalt har 130 stickskador konstaterats med underliggande svåra skador.

Systern fick livshotande skador med hugg i nyckelbenspulsådern och i en lunga. Han ska ha knäat henne och utdelat både sparkar och slag, bland annat mot ansiktet.

När polis anlände till platsen ska mannen ha mött dem utanför och medgett att han dödat kvinnan och att det fanns en kvinna till i lägenheten, och om de skyndande sig kanske hon inte dog.

Mannen har i förhör sagt om inte hon dog skulle han dött av ilska. Över 100 förhör har totalt hållits under utredningen.

På fredag börjar rättegången i Eksjö Tingsrätt där fyra dagar är avsatta för förhandlingar.

Den åtalade mannen kom till Sverige för några år sedan. Han har permanent uppehållstillstånd men inte svenskt medborgarskap. Åklagaren kommer yrka på utvisning och förbud att återvända.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!