Hon gör comeback på golfbanan – efter 22 år

Angeli Karlsson är en av dem som tagit grönt kort på Tobo Golfklubb i år. Hon är fast besluten att ge golfen en ärlig chans.

Putten satt! Angeli Karlson från Vimmerby är en av många som tagit grönt kort och börjat spela golf på Tobo Golfklubb i år.

Putten satt! Angeli Karlson från Vimmerby är en av många som tagit grönt kort och börjat spela golf på Tobo Golfklubb i år.

Foto: Ebba Lagergren

Vimmebry2021-08-08 12:00

Bollplacering, viktfördelning, greppet om klubban och så rotationen. Det är mycket att tänka på för att få till en bra golfsving. Speciellt för någon som precis har börjat spela. 

– Ena gången går det jättebra och nästa funkar det inte alls. Jag känner mig absolut som en nybörjare, säger Angeli Karlsson från Vimmerby. 

undefined
"Det bästa med golfen är att man kommer ut och att man får umgås tillsamman med vänner", tycker Angeli Karlsson.

Hon har precis börjat spela golf igen efter ett långt uppehåll. Förra gången tog hon grönt kort tillsammans med en väninna, men karriären blev kortvarig och klubborna hamnade rätt snabbt på hyllan. Nu 22 år senare har Angeli Karlsson gjort comeback på golfbanan.

– Min väninna som fortsatte spela har tjatat länge på mig att jag borde börja igen. Jag har alltid sagt att nej, jag tänker inte göra det. Men sen i våras började jag tänka, ja varför inte? Jag kan ju åtminstone ge det en ärlig chans, säger Angeli Karlsson.

Sagt och gjort. Angeli Karlsson anmälde sig till en grönt kort-kurs på Tobo Golfklubb och satte igång.

– Än så länge går det bra. Det är ömsom vin och ömsom vatten, men jag är införstådd med hur svårt det är, skrattar Angeli Karlsson.

undefined
Golf går ut på att få bollen i hål på så få slag som möjligt, något som ibland är lättare sagt än gjort.

Trots att hon tycker det är svårt, är Angeli nöjd med sitt beslut att börja spela golf. Det är ett intresse hon delar såväl med sin man som med vänner och hon uppskattar den sociala aspekten.

– Det bästa med golfen är att man kommer ut och att man får umgås tillsamman med vänner. Men också att man får träffa nya människor. Det hoppas jag det blir mer och mer nu framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!