Veckoslut i hälsans tecken på Fredensborgs Herrgård

I helgen som gått har det varit en annorlunda aktivitet på Fredensborgs Herrgård.
Det var eleverna i årskurs två vid KY-utbildningen som bjöd in till en helg i hälsans tecken, men givetvis även med god mat som ett naturligt inslag i festhelgen.

Kristina Svanberg är klar att kliva i badtunnan.

Kristina Svanberg är klar att kliva i badtunnan.

Foto:

Vimmelsidor2007-10-30 08:43

Det är tradition att eleverna i årskurs två "tar över" herrgården en gång varje höst och helt på egen hand planerar och genomför en större aktivit. Till sin hjälp med alla praktiska saker har man övriga KY-elever och denna gång även tre elever från KY-utbildningen i designmatlagning.
Gästerna, som var närmare 50-talet, var bland annat vänner och släkt till eleverna, men även en del utomstående hade lockats till Fredensborg denna helg.
Samling skedde på lördagsmiddagen och då fanns det möjlighet att få massage, pedikyr och ansiktsbehandling med make-up till ett förmånligt pris.
Nere vid sjön Gissen var den stora badtunnan med uppvärmt vatten klar för ett och annat dopp och givetvis var bastun varm. Några vågade sig även till ett snabbt dopp i sjöns kalla vatten efter bastubesöket.
Det fanns även möjlighet att prova på golf runt knuten och för de som önskade var det en tur till Höstmässan på ALV.

Trerätters middag
Är man på Fredensborgs Herrgård går man givetvis inte hungrig från någon tillställning. Vid 18.00-tiden på lördagskvällen var det samling i festsalen och snart var det påbjudet att sitta ner vid de vackert dukade borden.
Dekorationen gick i höstens färger och det var verkligen en fröjd för ögat att sätta sig till bords.
Maten som bjöds, en trerätters middag som designats av de tre eleverna från KY-utbildningen i designmatlagning i Vimmerby, var helt underbar.
Noterbart är den lilla inledande aptitretaren som bestod av tre teskedar med tre olika innehåll...
Från höger var det bland annat valnötter som skulle symbolisera det söta, i mitten rom och vit choklad som skulle symbolisera det beska och som final inlagd gurka som skulle symbolisera det salta..
En kul inledning som fick smaklökarna att dansa.
Sedan följde en helt underbar trerätters meny som var en fröjd för både ögat och smaklökarna.
Till detta hade eleverna rekommenderat ett vitt vin till förrätten, självklart ett rött vin till varmrätten och ett fylligt dessertvin till finalen.
När alla var mätta och nöjda med det lekamliga var det förflyttning till en av konferenssalarna där det var "prova på" beträffande Line Dance.
En dansstil som inte många provat på men som efter några inledande övningar gick riktigt bra att dansa.
Kvällen var snart till ända för de som inte bokat rum på herrgården. De som bodde över fick njuta av en härlig frukost innan det var dags att bryta upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om