Flera förslag under vandring i Frödinge

Seniorboende. Laddstolpar och en ordnad parkering för långtradare. Det är några av de förslag Frödingeborna lyfter fram efter en genomgång av behoven i samhället.

En del av gänget som gick genom Frödinge för att peka ut åtgärder som ska utveckla samhället.

En del av gänget som gick genom Frödinge för att peka ut åtgärder som ska utveckla samhället.

Foto: Göran Hultqvist

Vimmerby kommun2019-10-09 17:15

– Vi har längre tänkt att göra något sånt här och det blev faktiskt en hel del förslag när det väl blev av, säger Curth Tyrberg en av de närmare 20– talet Frödingebor som ställde upp när Mötesplats Frödinge samlade sig för en rundvandring. 

Efter gemensam frukost i bygdegården gav de sig ut för att kartlägga behoven som behöver åtgärdas för att göra samhället mer attraktivt. Det började dock med en problembild.

– Det är mycket internationell lastbilstrafik till tre olika företag och det leder till att chaufförerna stannar lite hur som helst för vila. Där tänker vi att det vore bra med en samlad viloplats för långtradarna där chaufförerna också kan uträtta toalettbehov istället för att använda skogen intill, säger han.

På samma parkering vid bygdegården ser man också möjligheter till ställplats för husbilar och husvagnar. –  med latrintömning.

De pekar på potthål i asfalten som behöver lagas och ett område med sly intill Radhusvägen som behöver röjas.

–  Vi har nio byggklara tomter där vi gärna ser ett seniorboende eller annan form av alternativa bostäder. Ett alternativ till placering är mellan Frödala gränd och gamla ålderdomshemmet, säger Curth Tyrberg.

Gruppen pekar också på behovet av laddstolpar vid affären som ett bra läge för turister och företagsbesökare.

–  Närmast ska vi lyfta sammanställningen till stadarkitekten och kanske få med henne på en vandring för att på så sätt sätta press på kommunen.

Karta: Frödinge
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!