27 ungdomar får prova på tio olika idrotter

Snart sjösätts ett projekt som kallas idrottsskolan där 27 elever i årskurs två i Vimmerby får chansen att prova på tio olika sporter under året.

Ungdomar i årskurs två i Vimmerby kommer att få chansen att prova på tio olika idrotter under året.

Ungdomar i årskurs två i Vimmerby kommer att få chansen att prova på tio olika idrotter under året.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby kommun2020-01-22 06:00

Idrottsskolan Vimmerby är ett samarbete mellan RF-SISU Småland, Vimmerby kommun och det lokala föreningslivet där elever födda 2011 får chansen att prova på tio olika idrotter under 2020. 27 ungdomar har anmält sitt intresse och de kommer vid tre tillfällen för varje idrott få testa och se vilka sporter som passar dem bäst.

– De 27 platserna gick åt ganska snabbt. En tredjedel av de anmälda är tjejer och träningspassen börjar på fredag då dans står programmet vid tre tillfällen, säger Lotta Gudmundsén på Vimmerbyortens Ryttarförening som administrerar projektet och är en av föreningarna som bidrar med en aktivitet i form av ridning.

Övriga idrotter som kommer att provas är padel, tennis, fotboll, friidrott, ishockey, orientering, innebandy och bugg.

– Vi har som mål att dra igång sådana här projekt i alla kommuner. Vimmerby är sist ut av de fyra kommunerna i norra länet som vi har ansvar för. Det finns resurser för att köra det här projektet i två år till att börja med. Sedan är tanken att kommunerna själva ska ta över ansvaret, säger Kenth Karlsson på RF-SISU Småland.

Varför gör man det här?

– I grunden är det för att få ungdomar att komma ut och röra sig mer och få prova på många olika idrotter på ett smidigt vis utan behöva gå med och bli medlem direkt, säger Kenth Karlsson som berättar att det exakta programmet inte är helt fastställt ännu.

– Vi börjar hos Vimmerby Dansstudio på fredag. Sedan tar Vimmerby Hockey över om tre veckor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!