ALV satsar 60 miljoner på gästboende

Under tisdagen tog Astrid Lindgrens Världs styrelse ett stort investeringsbeslut. Till hösten 2021 ska parken ha utökat med omkring 140 gästbäddar.

Om två år beräknas de nya gästboendena vara i full drift på Astrid Lindgrens Värld.

Om två år beräknas de nya gästboendena vara i full drift på Astrid Lindgrens Värld.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby kommun2020-03-11 15:00

– Det boende som vi gjort i ett antal år och som vi kallar ”den lilla staden” ska vi fortsätta utveckla och vi ska börja bygga hösten 2020, berättar Joacim Johansson, VD för Astrid Lindgrens Värld. 

Bygget ska innebära 250 nya gästbäddar. Totalt ökar man med omkring 130-140 bäddar.

– Dels tar vi bort några gamla, det som tidigare hette campingstugor - de gamla husen utan toa och dusch. Så ökningen av antal bäddar blir egentligen inte mer än omkring 130-140 bäddar eftersom vi tar bort ett antal samtidigt, säger han.

Bygget startar när parken stängt för säsongen och alla de nya husen beräknas vara i full drift till våren 2022. 

– Det kommer inte stå klart till våren 2021, det kommer vi inte hinna, säger Joacim Johansson.

De nya husen kommer att placeras på den plats där de gamla campingstugorna idag finns, vilket innebär att de husen kommer att försvinna vid byggstarten. Det leder till att det kommer finnas ett mindre antal bäddar under sommaren 2021. Men trots det är Joacim Johansson inte orolig.

– Det är väl inget som man helst vill men vi blir så tvungna eftersom vi vill placera husen på den platsen, så det får bli så.

Utökningen innebär en stor investering.

– I omfattning så har vi ett investeringsbeslut på omkring 60 miljoner. Det är egentligen i samma omfattning som de tidigare etapperna. Vi har tidigare investerat 130 miljoner i boendet, nu gör vi ytterligare 60 miljoner till på boendet, säger Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!