ALV:s hemsida länkar till porrsajter

undefined

Astrid Lindgrens Värld har fått sin hemsida kapad. Istället för att träffa Pippi och Emil kommer man till spel- och porrsajter.

Vimmerby kommun 22 september 2019 19:23

Under söndagen var sista septemberdagen som ALV höll öppet och nu räknas istället dagarna ner till höstlovsöppet med småländsk marknad.

Då upptäckte tidningen att hemsidan var kapad och istället länkade till porrsajter och sidor som uppmanar till vuxenspel. 

Det är andra gången på kort tid som ALV:s hemsida kapats visar det sig. Senast det hände var för ett par veckor sedan, om vd Jocke Johansson minns rätt.

– Då kom man till vinstsidor, där man kunde vinna bland annat mobiltelefoner, säger Jocke Johansson. Det tog jättelång tid innan vi fick rätsida på det. Vi försöker undvika sådant här via vår leverantör, men uppenbart har det inte lyckats. 

Ni är ju en sagopark med barnen i fokus. Vad tänker du kring att de som klickar in på er hemsida hamnar på sådana här sidor?

– Det är jättetråkigt hela grejen, och extra tråkigt förstås att det är sidor av det här slaget.

Vad händer nu?

– Jag kommer omgående ta kontakt med ansvariga på marknadsföringsavdelningen för att se om de uppmärksammat problemet, annars börjar alltihop om igen.

Går det att försäkra sig om att sådant här inte inträffar fler gånger?

– Jag är inte så kunnig på den tekniska biten, utan kan bara konstatera att det inte är som det ska. Och jag hoppas ju att man gjorde alla tänkbara åtgärder förra gången, så uppenbarligen kan det hända igen. Det görs ju hela tiden nya skydd, som överlistas så det är en kapplöpning.

Har du några statistiska siffror på hur många människor som kan ha klicka in på er hemsida en dag som denna?

– Ja, vi har bra koll på den statistiken, men jag har inga siffror i huvudet. Då behöver jag vara på kontoret för att kunna svara på det, avslutar Jocke Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa