Barnaktiviteter ställs in på grund av corona

Flera evenemang riktade till barn ställs in på grund av corona. ”Även om vi bara skulle komma upp i 300-400 personer känns det onödigt”, säger Maria Carlsson på Kalles Lek & Lattjo, som ställer in sitt barndisco.

Maria Carlsson på Kalles Lek & Lattjo väljer att ställa in discot den 20 mars. "Det brukar vara välbesökt, men är inte så viktigt att vi inte kan skjuta på det".

Maria Carlsson på Kalles Lek & Lattjo väljer att ställa in discot den 20 mars. "Det brukar vara välbesökt, men är inte så viktigt att vi inte kan skjuta på det".

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby kommun2020-03-12 12:30

På Kalles Lek & Lattjo väljer man att ställa in vårdiscot nästa fredag med anledning av coronaviruset.

– Med barn och vuxna brukar vi komma upp i 500 människor i lokalen, så  vi väljer att ställa in. Vi vill inte låsa dörren vid ett visst antal besökare när det är en aktivitet för barn och även om det bara skulle komma 300-400 känns det onödigt. Det är inget som är så viktigt att vi inte kan skjuta på det, säger ägaren Maria Carlsson.

Den dagliga verksamheten i leklandet rullar dock på som vanligt.

– Vi har öppet tills vidare, vi följer förstås utvecklingen och får se vart det här tar vägen. Vi städar mycket och uppmanar våra gäster att vara noga med handhygienen och bara komma hit om de verkligen är friska. Det är en plats där människor möts och då gäller att alla tar ansvar.

Även välgörenhetseventet påskmaskeraden som planerades i Gästgivarhagen på Långfredagen, ställs in.

– Det kom runt 300 barn förra året, och så vuxna på det. Många hemvändare och mycket aktiviteter som handlar om att man tar i saker med händerna. Det finns barn med nedsatt immunförsvar och jag ser ingen anledning att medverka till någon eventuell smittspridning, det går att hitta på något roligt längre fram istället, säger arrangören Carita Thörn.

Det är i dagsläget ovisst om det blir någon Skattjakten för barn på torget sista helgen i mars.

– Vi tar definitivt beslut nästa vecka och följer utvecklingen. Även om vi är utomhus och alla barn inte vistas på ett ställe samtidigt har vi full respekt för det här, säger Michael Karlsson, aktivitetsansvarig i Vimmerby Handel.

Massor av barn på påskmaskerad i fjol. Men i år blir det inget.
Massor av barn på påskmaskerad i fjol. Men i år blir det inget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!