Det säger Paola Vergara, VD för La Plaza.
Konceptet bygger på pasta- och salladsbuffé. Tanken är att det ska finnas pasta med olika såser som kunderna får välja mellan och personalen plockar ihop det till en portion. En salladsbar kommer att finnas på plats där kunden kan komponera sin egen sallad.
Hur kommer det sig att ni väljer det här konceptet?
– Det är ett koncept som vi kom på för att vi ser att det inte finns här i Vimmerby. Vi försöker inrikta oss mer på företag och verkstäder som kanske har kort tid att äta. De kan komma och hämta sin mat, så får man mer tid över på lunchen, säger Paola Vergara.
Just nu håller man på att bygga om i caféet för det nya konceptet.
– Vi ska ha sittplatser men inte många. Vi kommer också att behålla fikadelen, säger Vergara.
Maten kommer inte att lagas på plats, vart den ska tillagas är i nuläget inte klart. Nu söker man två serveringspersonal på heltid till caféet, som man beräknar att öppna inom kort:
– Allt är på gång, vi får se när vi kommer öppna. Det kommer att ske snart, säger hon.
– Vintergrejen blir maten och sommaren blir det glass. Om vi ska kombinera de båda vet vi inte än.
Många i restaurangbranschen ser svårigheter med att hitta rätt kompetens, hur ser ni på det när ni söker personal?
– Det är inte lätt att hitta bra personal. Vi får se vilka kandidater vi får in och välja efter det. Vi är säkra på att vi kommer att hitta rätt folk.