Centern hade inte räknat med avgångskravet

Centerpartiet överraskades av Moderaternas uppmaning till Ingela Nilsson Nachtweij (C) att avgå som ordförande i kommunstyrelsen.

Peter Karlsson är ordförande för centergruppen. Han blev överraskad av moderaternas krav att kommunstyrelsens ordförande ska lämna sin post.

Peter Karlsson är ordförande för centergruppen. Han blev överraskad av moderaternas krav att kommunstyrelsens ordförande ska lämna sin post.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby kommun2019-10-02 14:00

–  Det hade vi inte räknat med, men det får stå för Moderaterna, säger Peter Karlsson, ordförande för centerns fullmäktigegrupp i en kommentar till moderaternas utspel på en presskonferens tidigare på onsdagen.

Samtidigt uppskattar han Moderaternas tydlighet.

–  Det är bra att de talar klartext: Det är det kravet de hela tiden har fört fram till oss under alla interna möten. Men vi har tyckt att det finns andra lösningar och att Ingela Nilsson Nachtweij ska få en andra chans utifrån den handlingsplan som vi har tagit fram och som vi nu jobbar efter. Men kommer nya fakta på bordet är vi beredda att ompröva vårt beslut, säger han.

Moderaterna uppger att nya saker skett sen hon återkom till stadshuset?

–  Det är ingenting som har framförts till mig, säger Peter Karlsson.

Han uppger att han inte har hunnit prata med Ingela Nilsson Nachtweij efter Moderaternas utspel och att de sannolikt inte hinner prata igenom uppmaningen att avgå förrän i morgon, torsdag.

–  Hon är i väg och är upptagen resten av dagen, så det blir troligen inte förrän under morgondagen.

Centerpartiet har fortsatt fullt förtroende för henne som ordförande i kommunstyrelsen.

Han vill heller inte spekulera i vad moderatutspelet innebär för alliansen i Vimmerby.

– Vi vill ha kvar samarbetet, men vi har vår uppfattning om hur den här situationen ska lösas, och där är vi inte eniga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!