Centerpartiet: Han föreslås bli nya KSO

Jacob Käll är Centerpartiets valberednings förslag till nya kommunstyrelsens ordförande. "Om jag godkänns som KSO på Centerns möte så blir det väl tillträde i början av januari."

Från vänster: Leif Larsson och Jacob Käll

Från vänster: Leif Larsson och Jacob Käll

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby kommun2019-11-22 13:59

Leif Larsson, ordförande i C:s valberedning presenterade förslaget på en presskonferens under fredagen.

Har det varit ett svårt valberedningsarbete?

– Det svåra är att i den situation vi har varit i hitta laget som vi känner är det rätta att jobba med, ur den synvinkeln blev det ett naturligt val när vi kom så långt, säger Leif Larsson.

– Jacob har ju varit engagerad i frågor som ligger Centern väldigt varmt om hjärtat även om han inte varit medlem och  inte varit aktiv centerpartist så länge så är vi väl bekanta om hans uppfattningar om landsbygd, underifrån-perspektiv och delaktighet och såna här saker, fortsätter han.

Jacob Käll är relativt färsk inom kommunpolitiken och har varit medlem i C i två och ett halvt år. 

– Jag är en lagspelare, skulle jag vilja säga. Sen har jag varit väldigt aktiv både i de uppdrag jag fått tidigare som ersättare i kommunstyrelsen och jag sitter ju i kultur- och fritidsutskottet, jag har också varit aktiv däremellan och i partiet, så jag har lagt mycket tid. Så någonstans har man kanske sett att det finns vilja och ambitioner, säger Jacob Käll.

Nomineringsstämman kommer att hållas 4 december. 

– Den mest intressanta tiden är nu och fram till stämman i form av besked internt i partiet, om vi har gjort rätt. Det är det som medlemmarna har att ställa under prövning. Men det känns bra det vi har lagt fram, det är en helt enig valberedning, avslutar Larsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!