Det största uppdraget i hans 48-åriga karriär

Antikhandlaren Lloyd Eriksson har fått sitt största uppdrag på sina 48 år i branschen. "Kommer ta mellan 200 till 300 timmar att bara tömma allt".

Llyod Eriksson har fått sitt största uppdrag under sin 48-åriga tid som antikvitetshandlare.

Llyod Eriksson har fått sitt största uppdrag under sin 48-åriga tid som antikvitetshandlare.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby kommun2019-12-14 12:00

1971 hade Llyod Eriksson sitt första uppdrag som auktionist. Under sina år som auktionsförrättare och antikvitetshandlare där han även drivit en antik- och secondhandbutik i Vimmerby har han fått många uppdrag. Men det han nu fått slår alla i hans 48 år som företagare.

Uppdraget Llyod Eriksson fått handlar om att tömma sammanlagt fyra bostadshus med tillhörande nio uthuslängor.

– Både bostadshus och uthus är fullproppade med saker som ska tömmas, säger han.

Arbetet har visat sig bli grannlaga.

– Jag har kalkylerat att det kommer ta mellan 200 till 300 timmar bara att tömma allt, säger Llyod Eriksson men tvekar något då han och hans medarbetare efter 100 timmars arbete inte är klar med ett hus.

– Jag har hållit på i många år men det här är det allra största jag gjort någonsin, säger han och medger att han har svårt att greppa storleken.

– Det mest fantastiska är att få göra det här när man fyllt 74 år, säger han.

Varför tar man sig an det här uppdraget. Du är ju egentligen pensionär?

– Hade det varit tidsbegränsat hade jag inte gjort det. Då hade jag backat. Jag gör det till hundra procent för att jag fått förtroendet och det är jag nästan tårögd för, säger han.

Fastigheterna har tidigare tillhört fyra familjemedlemmar som numera är framlidna. Uppdraget har tilldelats av en förvaltare. Denne säger att överskottet avses gå till välgörande ändamål. Även gårdarna som består av flera stycken avses att säljas med samma ambition.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!