"Det var åtminstone ett steg i rätt riktning"

Två nya ordinarie i styrelsen och en ny suppleant. Konstföreningens årsmöte blev ett steg framåt. ”Vi är på banan”, säger Kerstin Lindgren Christe, som fortsätter som ordförande.

Kerstin Lindgren Christe ser lite ljusare på konstföreningens framtid efter årsmötet. "Två nya ordinarie och en ny suppleant är ett steg i rätt riktning, men vi ska försöka få fler styrelseledamöter under året".

Kerstin Lindgren Christe ser lite ljusare på konstföreningens framtid efter årsmötet. "Två nya ordinarie och en ny suppleant är ett steg i rätt riktning, men vi ska försöka få fler styrelseledamöter under året".

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby kommun2020-03-14 18:00

Decimerad styrelse och ”nej tack” på rad till valberedningen – läget i Vimmerby konstförening var kärvt, trots att verksamheten är livlig och utställningarna besöktes av fler personer någonsin under 2019. Ordförande Kerstin Lindgren Christe gick tidigare i veckan ut med beskedet att föreningens framtid var oviss. 

– Vi måste vara fler i styrelsen för att vi ska mäkta med verksamheten, som det varit nu, de senaste månaderna, fungerar det inte. Vi ställer vårt hopp till de som tycker att det är viktigt att konstföreningen kan fortsätta, sa hon inför årsmötet i torsdags kväll.

Och nödropet gav resultat. Två nya ordinarie och en ny suppleant valdes in på årsmötet.

– Det var åtminstone ett steg i rätt riktning, nu är vi fyra ordinarie ledamöter. Något som är glädjande är att de nya är yngre och har erfarenheter som är viktiga i arbetet kring våra utställningar.

Betyder det här att ni kan genomföra de utställningar som är planerade för 2020?

– Ja, jag hoppas verkligen det. De nya invalda verkar så pass intresserade. Jag har övertalats att fortsätta som ordförande, med villkoret att vi kan fördela arbetet på flera personer.

Kerstin Lindgren Christe säger att valberedningens arbete att ragga fler styrelseledamöter kommer att fortsätta hela året och inom kort ska man ha extramöte.

– Vi är fler i styrelsen, men inte tillräckligt många för att vi ska kunna arbeta på ett effektivt sätt.

Karta: Warmbadhus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!