– Balen är stort, så det ska bli en bal. Men vi vet inte hur eller när, och med tanke på det ansvar statsministern gett till oss alla tar vi inga som helst risker, så det kanske inte blir förrän i sommar. Vi får se, säger Linnéa Brose, en av eleverna i Balkommittén.
Gymnasieskolan har inget med balen och uppvisningen att göra. Den arrangeras av elevernas balkommitté som också fattar beslut om hur och när balen ska hållas.
Ann-Britt Frost är en av två anlitade danslärare.
– Vi har sökt dispens hos Folkhälsomyndigheten för både Vimmerby och Hultsfred, men inte fått svar ännu. Vi tittar också på andra alternativ, som om vi kan sända balen live för att släkt och vänner ska kunna titta, men då måste vi få hjälp med det, säger Ann-Britt Frost.
Men även om dispens skulle beviljas räcker inte det för att balen kan hållas den 9 maj.
- Vi tar inga som helst risker, säger Linnéa Brose.
Parallellt med det har gymnasiet börjat planera för en annorlunda examen.
– En examen där eleverna i trean får sin examen med betyg som getts på ett rättssäkert sätt måste genomföras. Vi resonerar med lärarna hur det kan ske, ett exempel kan vara att ta in avgångselever gruppvis. Vi får se längre fram hur situationen ser ut och hur vi kan lösa den beroende på hur smittspridningen ser ut då. Festligheterna med utsparken och liknande har vi inte alls tittat på ännu, säger gymnasiechefen Anders Eriksson.