Erik Linder gör julstopp i Vimmerby i år igen

Erik Linder drar snart ut på årets julturné i jakt på "Meningen med julen". Spelningen i Vimmerby ser han särskilt fram emot. "Jag längtar dit".

Vimmerby kommun 17 november 2019 17:00

Sedan första konserten på Kulturskolan 2013 har Vimmerby haft en särskild plats hos Erik Linder. 2017 fyllde han kyrkan med musik av Ted Gärdestad och därefter har det blivit julkonserter med medmusikanterna Fredrik Wide och Ludvig Jerner. Lagom till årets späckade julturné har de slutat leta bandnamn.

– Vi har ju alltid kallat oss ”trion”. Så nu heter vi det, Trion.

 

Den 7 december är det dags för spelning i Vimmerby, precis som i fjol i Vimmerby-parken. Det blir även i år julsaga, som ramar in konserten och rubriken är ”Meningen med julen”.

– Vimmerby är mysigt och responsen har varit så fin, det känns verkligen som vi landat hos publiken där. Dessutom har jag ju så mycket familj i Vimmerby och Hultsfred, och den bara växer, säger Erik Linder, som annars betecknar Tyresö som hemmaplan.

 

Linder beskriver november-december 2019 som värsta/bästa någonsin, vad gäller antal spelningar.

– Helt galet, men jättekul. Vi gillar ju det här och i år tycker vi att vi har en riktigt genomarbetad show.

Men ärligt, tröttnar du inte på julmusiken?

– Nej, faktiskt inte. Jag tröttnar aldrig. Men vissa låtar får man antingen lämna eller ge nytt liv i ny skepnad. I år kör vi mer amerikanska julklassiker, men också fina svenska klassiker och lite eget.

Och den ultimata jullåten?

– O helga natt är ett måste, Det lider mot jul är fantastiskt fin och en personlig favorit i vår show är Jingle Bells, för den har vi satt ett så roligt arr på. Nu blev det visst tre…

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa