Familjen tvingades ställa in dopet

Den 4 april skulle släkt och vänner samlas för att Frank, fem månader, skulle få sitt namn och döpas i Djursdala kyrka. Men coronakrisen kom emellan.

Hanna Börjesson med sonen Frank, fem månader som skulle ha döpts och fått sitt namn i början av april. Familjen beslutade att ställa in dopet tills vidare på grund av coronakrisen.

Hanna Börjesson med sonen Frank, fem månader som skulle ha döpts och fått sitt namn i början av april. Familjen beslutade att ställa in dopet tills vidare på grund av coronakrisen.

Foto: Privat

Vimmerby kommun2020-04-19 08:00

Det är inte bara stora offentliga arrangemang som måste flyttas fram eller som tvingas ställa in på grund av risk för smittspridning av det nya coronaviruset. Även mer familjära tillställningar som bröllop och dop drabbas.

– Det är ungefär ett tiotal dop och bröllop som flyttats eller ställts in tills vidare under våren, säger Annica Börjesson-Freitag, informatör på pastorsexpeditionen i Vimmerby.

Ett exempel är familjen Hanna Börjesson och Michael Karlsson som fick sitt första barn i slutet av förra året. En kille som ska heta Frank. Dopet planerades till den 4 april och kyrkan i Djursdala bokades och släkt och vänner från när och fjärran bjöds in till ceremonin.

– Det är förstås tråkigt att behöva ställa in dopet, men när vi väl bestämt oss var det ändå lätt och kändes helt rätt, säger Hanna Börjesson i Vimmerby.

De hade planerat för tillställningen i någon månad när coronakrisen snabbt spred sig i landet. I takt med det växte familjens insikt att det inte var särskilt lämpligt hålla dopet.

– Vi skulle bli strax över 50 personer och många av dem är äldre och en del är kompisar från andra städer, och vi vill gärna ha med alla och det gick inte, så vi beslöt oss att ställa in, säger Hanna Börjesson.

Nu hoppas de kunna ha dopet någon gång i sommar.

– Det känns ändå okej att vänta ett tag. Frank kommer att vara lite äldre, men vi kan ha med alla släkt och vänner som vi vill.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!