Festligt med melodifestivalen i fokus

Melodifestivalklubben har utsett årets vinnare av fansens hederspris på klubbens möte som hölls i Vimmerby. Efter avslutat årsmöte blev det stor fest på Nöjespumpen i Södra Vi.

Ann-Louise Hansson har blivit utsedd till årets pristagare av Fansens hederspris, av Melodifestivalklubben.

Ann-Louise Hansson har blivit utsedd till årets pristagare av Fansens hederspris, av Melodifestivalklubben.

Foto: Jessica Gow / TT

Vimmerby kommun2019-10-08 17:00

Melodifestivalklubben är en klubb med medlemmar från norr till söder i landet, den gemensamma nämnaren är att alla gillar melodifestivalen. 

I lördags hölls klubbens årsmöte på Stadshotellet i Vimmerby. 

– Vi vill gärna komma ut till olika delar av Sverige. Vi vill inte att allt sker i storstäderna. Vi hamnade i Vimmerby för vi hade ett entusiastiskt gäng med folk från trakten som sa att de ville ordna årets sammankomst, berättar Peter Baston, sekreterare för Melodifestivalklubben.

Under årsmötet tillkännagavs hederspristagaren som utsetts av en jurygrupp inom klubben. Det är tredje året man delar ut priset, som ges till någon som gjort en betydande insats i Melodifestivalen och Eurovision song contest. I år föll valet på Ann-Louise Hansson.

– Ingen har ställt upp i melodifestivalen lika många gånger som hon. Dessutom firar hon 60 år som artist i år, säger Peter Baston. 

Dessvärre kunde inte Ann-Louise Hansson närvara för att ta emot priset, så utdelningen har skjutits på framtiden.

Efter avslutat möte anordnades en stor fest på Nöjespumpen i Södra Vi. Melodifestival-artister fanns på schemat under kvällen. Nanne Grönvall, Andreas Lundstedt tillsammans med sin pojkvän Daniel Mitsogiannis och The Lovers of Valdaro fanns på plats och uppträdde för den drygt 120 personer starka publiken. Festen fortsatte in på natten med disco, självklart med melodifestival-musik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!