Flera stölder på gårdar – polisen misstänker samband

Tre gårdar runtom i kommunen ska ha drabbats av stölder under den senaste veckan. Stöldgodset har varit diesel och olika typer av sågar. Polisen misstänker att stölderna har ett samband.

Röjsågar och motorsågar har blivit tillgripna från tre gårdar i kommunen. Genrebild.

Röjsågar och motorsågar har blivit tillgripna från tre gårdar i kommunen. Genrebild.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Vimmerby kommun2020-06-18 11:18

I tisdags upptäcktes att en röjsåg hade stulits ur ett låst förråd på en gård i kommunen. Stölden misstänks ha ägt rum någon gång mellan söndagen och tisdagen.

På en annan gård misstänks också en stöld och skadegörelse ha skett någon gång mellan söndagen och onsdagen. På onsdagen upptäcktes att någon eller några klippt ett hänglås på ett förråd och stulit en röjsåg som fanns där inne. Dessutom förstördes en matta som fanns i ett annat uthus, därav rubriceringen om skadegörelse. 

På den tredje gården upptäcktes på onsdagen att diesel till ett värde av 6500 kronor stulits ur två traktorer som fanns parkerade på gården. Dessutom ska tre motorsågar samt en såg av annan modell och en skruvdragare ha blivit tillgripna. Värdet på de stulna sågarna beräknas uppgå till över 33 000 kronor. Stölden ska ha ägt rum någon gång mellan tisdag och onsdag. 

I samtliga fall har polisen i dagsläget ingen misstänkt för brotten. Ulf Gollungberg som är förundersökningsledare vid polisen i Västervik, tror att stölderna har ett samband och uppmanar andra gårdsägare att vara vaksamma. 

– Det är nog någon som ägnar sig åt det här just nu, så det gäller att vara på sin vakt. Gårdsägarna behöver ha koll på sina grejer och se till att inte ha dem på alltför lättillgängliga ställen. Man får uppdatera sin säkerhet, säger Gollungberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!