Anita Brorsson, med en lång karriär som journalist bakom sig, är ledare för skrivcirkeln som bedrivs av SPF Seniorerna i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.
– Jag tycker det är viktigt att folk får förmedla vad de tycker och tänker. Det viktigaste är att komma igång med att skriva. Det finns ingen ambition om att allt måste vara rätt språkligt, utan att man får berätta det man vill, säger Anita Brorsson.
Hon startade igång cirkeln hösten 2015, nu har hon två grupper igång med både kvinnor och män. Flera av deltagarna har varit med i flera år.
– Vi skrattar mycket tillsammans, berättar Doris Olausson.
– Ja, jag är glad i flera dagar efteråt, fyller Solveig Ask i.
På själva cirkelträffen så skriver man inget, det gör deltagarna hemma innan. Oftast får de skriva helt fritt, men ibland kan Anita Brorsson också ge dem en skrivövning i läxa. När de sedan träffas är det dags för deltagarna att läsa upp det som de har skrivit hemma.
Doris Olausson är först ut att läsa upp sin text. Det är en fortsättning på hennes berättelse om det som hon kallar för "Projekt Fjällåret", det var året 1992-93 då hon arbetade som lärare i en byskola i Dikanäs i Lappland. Efter att hon läst får alla möjlighet att ge konstruktiv kritik.
Varje år samlas texter i ett häfte.
– Det är på sätt och vis dokumentation, säger Ulla Nilsson.
– Många har ju berättat om äldre tider som de har upplevt. Sådant som är okänt för barn och barnbarn, säger Anita Brorsson.