Fullsatt när countryn kom till teatern

Under fredagskvällen arrangerade Smålands Countryclub en första konsert på Komedianten. En amerikansk artist drog fullt hus.

Charles Wesley Godwin framförde sin bluegrass/countrymusik som är starkt influerad av hans liv i West Virginia, vid bergskedjan Appalacherna.

Charles Wesley Godwin framförde sin bluegrass/countrymusik som är starkt influerad av hans liv i West Virginia, vid bergskedjan Appalacherna.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby kommun2020-02-29 20:00

– Vi ville ha en spelning i Vimmerby. Vi har haft mycket spelningar runtom, i Södra Vi, Kisa, Hultsfred. Då kom jag att tänka på den här lokalen, berättar Lars Thell, ordförande i Smålands Countryclub, om hur de hamnade på Komedianten. 

Det är inte första gången som föreningen anordnar konserter med amerikanska artister.

– Vi har haft mycket amerikaner. Country och Amerika hör ihop, säger Lars Thell. 

– Vi har hållit på och gjort arrangemang sen 1996. I många fall hör en bokare av sig och frågar om man vill boka en artist, det är inte svårare än så, säger Marcus Thell. 

Så var också fallet med Charles Wesley Godwin, artisten från West Virginia i USA, som just nu turnerar i Sverige.

– Det är första gången, men jag känner mig som en veteran nu här på slutet av månaden, säger Charles Wesley Godwin och räknar upp 13 städer spridda över hela Sverige där han spelat senaste tiden. 

Hans bakgrund och kulturen från West Virginia spelar en stor roll i hans musik.

– Jag började inte skriva och spela musik förrän jag var i 20-årsåldern, men jag har alltid älskat där jag är ifrån och är stolt över det, säger han. 

Hur har det varit att spela din musik här i Sverige som befinner sig långt hemifrån?

– Det är annorlunda. På planet hit tänkte jag att jag nog skulle spela för fem till tio personer varje kväll. Jag funderade på om det ens var en bra idé att göra det, men det har visat sig vara rätt så häftigt.

Det var en intim konsert där publiken kom nära artisten.
Det var en intim konsert där publiken kom nära artisten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!