Hälsohelg gick i dansens tecken

Eleverna på Vimmerby gymnasium arrangerade i helgen en hälsohelg fullspäckad med dans för alla intresserade.

Deltagna blundar och gör sin egen danskoreografi.

Deltagna blundar och gör sin egen danskoreografi.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby kommun2019-11-19 20:00

Avgångsklassen på Vimmerby gymnasium inriktning dansprofil arrangerade i helgen en hälsohelg innehållande tränings- och danspass.

Nybörjare och professionella i alla åldrar, bjöds in att dansa och delta dansövningar och fysträna tillsammans.

Fördelat på lördagen och söndagen gavs möjlighet att testa både hiphop, street/jazz, akrobatfys, stretch/fysträning, pilates, stepp, modern dans, balett, crosstraining och zumba. 

 Hannah Lindgren hade ansvar för zumbapasset.

– Man behöver inte kunna något för att dansa zumba. Det är bara att hänga på och vara med. Sedan är musiken oftast väldigt glad, förklarar hon varför hon tycker man ska dansa zumba.

Varför ordnar ni en sådan här helg?

– Syftet med helgen är att vi vill samla in pengar till vår slutproduktion i vår. Det är en föreställning som vi sätter ihop. Vi vill satsa stort men ljud och ljus kostar och vi kommer också behöva köpa in en del kläder till uppträdandet, förklarar hon.

Än så länge är innehållet i föreställningen hemligt. Hon säger dock att föreställningen kommer att äga rum en helg i maj.

– Idéen till helgen fick vi av en lärare då en liknande helg arrangerats för några år sedan. Vi är tio elever i dansprofilen och vi har var sitt pass, säger hon. 

I aulan intill hörs musik. Här dansar skildra åldrar modern dans, denna gång bara kvinnor.

– Ett jätteroligt initiativ och att de vill göra något annorlunda. De har ett stort program som man kan testa, säger deltagaren Lidija Miletic medan hon tar en kort paus.

Ett av passen i modern dans.
Ett av passen i modern dans.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!