"Herregud vilket intresse det var för tennis"

VTK-hallen har 30 år på nacken och intresset för sporten verkar inte svikta i Vimmerby. På lördag firas jubileum i tennishallen.

Bengt Westrin (till vänster) har varit engagerad i VTK ända sedan hallen byggdes för 30 år sedan. Det var också genom Bengt som Ulf Berg (till höger), vice ordförande, kom med i föreningen.

Bengt Westrin (till vänster) har varit engagerad i VTK ända sedan hallen byggdes för 30 år sedan. Det var också genom Bengt som Ulf Berg (till höger), vice ordförande, kom med i föreningen.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby kommun2019-09-27 20:00

– När man ser den kan man inte tro att den är så gammal, säger Ulf Berg, ställföreträdande ordförande för Vimmerby Tennisklubb, under ordinarie ordförande Bengt Westrins sjukfrånvaro.

– Jag kom in i tennisen till att börja med på 70-talet. På den tiden när vi ville spela inomhus så spelade vi i Tullportshallen. På varje årsmöte i klubben så tog man upp frågan om att bygga en egen tennishall. Med Karl-Erik Frisk som ordförande började det hända saker. Då bestämde vi oss för att börja prata med politikerna om vårt ärende, berättar Bengt Westrin. 

1989 blev det slag i saken och den 8 maj påbörjades byggarbetet av tennishallen. 2000 ideella arbetstimmar genomfördes för att få hallen på plats. Invigningen skedde sedan i slutet av november samma år. 

Till en början byggdes två banor, men det fick snart utökas till tre:

– Herregud vilket intresse det var för tennis i Vimmerby, två banor räckte inte, säger Bengt Westrin. 

Då som nu har föreningen haft en stor barn- och ungdomsverksamhet. I dagsläget är det drygt 150 barn och ungdomar som tränar. 

– Det är inget vi jobbat för, men det har blivit som ett tennisfritids, säger Ulf Berg.

– Föräldrarna kommer på morgonen och lämnar tennisväska och mellanmål, sen kommer barnen på eftermiddagen, säger Bengt Westrin. 

Står hallen kvar om 30 år?

– Den finns kvar om 30 år, det lovar jag, säger Ulf Berg och får medhåll av Bengt Westrin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!