Hon är tillbaka i kommunstyrelsen

Marie Nicolsson (M) är tillbaka som förste vice ordförande i Vimmerbys kommunstyrelse. Och gick rakt in i hetluften.

Marie Nicholson är tillbaka som förste vice ordförande i kommunstyrelsen. "Jag är redo" säger hon, "i kristider vill jag hjälpa till".

Marie Nicholson är tillbaka som förste vice ordförande i kommunstyrelsen. "Jag är redo" säger hon, "i kristider vill jag hjälpa till".

Foto: Elin E Elmström

Vimmerby kommun2020-03-16 22:00

– Dagen började med ett uppdateringsmöte med krisledningsnämnden. Det är en svår tid vi har framför oss, men jag vill vara med och hjälpa till, säger hon. 

Det omedelbara fokuset för Marie Nicholsson och de övriga politikerna i kommunstyrelsen är att försöka begränsa spridningen av coronaviruset.

Det är som sagt en tuff tid som väntar. Men det är rätt tid att komma tillbaka, tycker hon.

– Så här i kristid vill man vara med och bidra med det man kan, säger hon. Det känns bra, jag är redo.

Hon vill också berömma Niklas Gustafsson (M) som varit hennes vikarie på posten som förste vice ordförande, och partivännen Tomas Pettersson. 

– Tack vare deras arbete har jag kunnat hålla fullt fokus på familjen och barnet under de här sju månaderna jag varit ledig. 

Under ledigheten har hon haft bra förutsättningar att hänga med i politiken. Som ledamot i kommunfullmäktige har hon haft möjlighet att vara uppdaterad.

– I fullmäktige har jag suttit med hela tiden, så jag har kunnat hålla mig ajour med vad som händer. Och jag har kunnat läsa in de nya ärendena.

Niklas Gustafsson går i stället tillbaka till sin ordinarie post som vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

– Men det har varit väldigt intressant, spännande och lärorikt att vikariera för Marie Nicholsson och testa på det uppdraget. Det har givit mersmak, även om det var turbulent i början. Men det är lärorikt det också, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!