Industriteknisk utbildning etableras

Ett 20-tal utbildningsplatser inom industriteknik kommer att bli tillgängliga i Vimmerby. Det är företaget Montico som fått i uppdrag av Arbetsförmedlingen att starta arbetsmarknadsutbildningarna.

Inom kort kommer arbetsmarknadsutbildningar inom svets, verkstadsteknik och CNC dra igång i Vimmerby.

Inom kort kommer arbetsmarknadsutbildningar inom svets, verkstadsteknik och CNC dra igång i Vimmerby.

Foto: Arkiv

Vimmerby kommun2020-02-03 16:30

Montico driver sedan tidigare utbildningar på sex orter i Sverige, bland annat i Västervik. Nyligen stod det klart att de har tagit hem Arbetsförmedlingens upphandling av industritekniska utbildningar och ska starta nya skolor på orterna Ljungby, Nyköping och Vimmerby.

–  Det känns roligt att få detta förtroende och vi ser fram emot att kunna ta emot ännu fler elever till våra arbetsmarknadsutbildningar inom svets, verkstadsteknik och CNC, säger affärsområdeschef Josef Nagy på Montico.

Varför föll valet på Vimmerby som en av orterna?

– Det finns många företag som efterfrågar den typen av kompetens där. Utbildningen bygger på att man har ett nära samarbete med näringslivet. Mycket av utbildningen är förlagd till arbetsplatser och vi kan se till att skräddarsy utbildningen efter företagens behov, säger Josef Nagy.

Om alla detaljer faller på plats är tanken att utbildningen ska komma igång omgående.

– Förhoppningen är att vi ska vara igång redan i slutet av februari. En lokal på Södra Industrigatan är klar och rekrytering av lärare som består i 3,5 tjänster pågår, säger Josef Nagy.

Hur ser möjligheterna ut att få jobb efter dessa utbildningar?

– Det finns behov av personer med den här kompetensen och det är dessutom återkommande då det är stora pensionsavgångar på gång bland 50-talister framöver, säger Josef Nagy.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!