Inga brasor för att välkomna våren

Det börjar bli dags att fira in våren med majbrasor runtom i kommunen. Men som så mycket annat påverkas även firandet av corona-utbrottet.

I år blir det inget firande i Djursdala. Här är en bild från 2017 års majbrasa i Djursdala.

I år blir det inget firande i Djursdala. Här är en bild från 2017 års majbrasa i Djursdala.

Foto: Roelof Stroetinga/arkiv

Vimmerby kommun2020-04-15 21:30

Djursdala hembygdsförening har ställt in alla sina evenemang till och med maj månad, valborgsfirandet är ett utav dem.

– Vi ska inte ha något valborgsfirande, det är inställt. Det törs vi inte ha, berättar Jan-Ingvar Andersson från Djursdala hembygdsförening.

Magnus Carlsson, ordförande för föreningen Kröngården meddelar att det inte heller blir något firande på Kröngården i år.

– Dels är det på grund av folksamlingar men också för att det är torrt, så det blir inget av.

Storebro IF brukar arrangera i Storebroparken.

– Vi tog beslutet ganska tidigt för vi såg vilket håll det skulle gå åt och det ligger mycket planering bakom de här sakerna. Vi känner idag att vi gjort helt rätt och inte lagt någon energi på det utan lägger i stället energi på det vi kan göra något åt, säger Eva Kindstrand, ordförande i Storebro IF. 

Vimmerby camping funderar på ett firande i en annan form längre fram.

– Kan norrmännen flytta på 17 maj så kan vi flytta på 1 maj, så vi håller på att kolla på att göra något nytt och kreativt med det istället, säger Hampus Thorstensson på Vimmerby camping.

I Tuna är det kyrkan som brukar anordna firandet. I Rumskulla är det ett samarrangemang mellan kyrkan och Taborförsamlingen. Men ännu har inget beslut tagits.

– Frågan är om det blir något, det är så osäkert i år. I dem här tiderna så är det snabba beslut, man avvaktar så länge man kan innan man bestämmer hur man ska göra, säger Hélén Elfving, kyrkoherde. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!