Klart: Centern nominerar Jacob Käll

Centerns extra stämma ställde sig enig bakom Jacob Käll när det var dags att avgöra nomineringen till kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen tidigare i kväll.

Nu är det klart att det blir Jacob Käll som centern lägger fram som ny ordförande i kommunstyrelsen när valet ska ske i fullmäktige på måndagen.

Nu är det klart att det blir Jacob Käll som centern lägger fram som ny ordförande i kommunstyrelsen när valet ska ske i fullmäktige på måndagen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby kommun2019-12-15 20:43

– Det känns fantastiskt roligt och spännande, säger Jacob Käll i ett pressmeddelande från centern.

Centerpartiets Vimmerbykrets höll sin nomineringsstämma i Frödinge Bygdegård på söndagskvällen. Det var andra försöket att nominera en ny kandidat till posten som partiets nya kommunalråd och därmed också kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby.

–  Det är stort och en stor utmaning, att vara KSO är att ha en utsatt post som har stort fokus på sig. Men jag är stolt och hedrad över att ha fått partiets förtroende och jag tar uppdragen med stor ödmjukhet, säger Jacob Käll.

Han säger själv att han ser tre viktiga områden som han vill arbeta med och få till större samarbete med; Civilsamhälle, näringsliv och kommun. 

–  Det finns så mycket kraft i Vimmerby kommun, så många som brinner för sina orter, sina föreningar, sina företag. Tillsammans kan vi åstadkomma mycket.

På det politiska planet kommer Jacob Käll jobba för att stärka Allianssamarbetet i kommunen.

–  Vi har ett väldigt bra samarbete, men det kan bli ännu starkare. För min del handlar det om också om att skapa förtroende för Centerpartiet och vår politik. Jag ser framför mig att jag kan bidra med ökad samverkan och ökat samförstånd i Alliansen och med den kommunala organisationen, säger Jacob Käll.

I samband med stämman avtackades även tidigare ordföranden i kommunstyrelsen Ingela Nilsson Nachtweij, som valde att dra tillbaka sin kandidatur:

– Det finns inte längre förutsättningar för mig att genomföra den politik vi gick till val på. Det har varit en oerhört påfrestande höst för mig och för min familj. Jag vill önska Jacob Käll lycka till i sin nya roll, säger hon. 

Jacob Käll nominerades av centerns stämma i Frödinge på söndagskvällen.
Jacob Käll nominerades av centerns stämma i Frödinge på söndagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!