Kollegorna driver företag på fritiden

Rickard Jonsson och Daniel Strömbom är kollegorna som nu tillsammans startat ett företag vid sidan om deras vanliga arbeten.

"Jag har alltid tyckt det har varit väldigt roligt med företagande, men det är först nu som det är läge." säger Rickard Jonsson (till vänster). Daniel Strömbom till höger i bild.

"Jag har alltid tyckt det har varit väldigt roligt med företagande, men det är först nu som det är läge." säger Rickard Jonsson (till vänster). Daniel Strömbom till höger i bild.

Foto: Privat

Vimmerby kommun2020-03-22 18:00

– Jag träffade Daniel, han började jobba som elektriker på samma företag som jag är för ett år sedan. Då föddes väl idén när vi var på vårt vanliga jobb om att starta något vid sidan av, säger Rickard Jonsson.

De båda har växt upp i familjer av egenföretagande och tyckte det skulle vara roligt att testa. I augusti 2019 såg företaget Kavall dagens ljus. Till en början bestod företagandet till största del av pappersarbete.

– Det var mycket pappersexercis, det var mycket att lära om bokföring och sådana grejer. Så egentligen satsade vi framåt våren för att ligga rätt i tiden med garageportar, säger Rickard Jonsson.

Det är just eldrivna garageportar som importeras från Polen som är företagets fokus. Enligt Rickard Jonsson så har ofta garageportsmontörer inte befogenhet att göra något annat än att installera porten, att dra fram el till porten måste någon annan göra.

– I och med att vi är elektriker i grunden, så håller vi på att arbeta fram ett sätt så vi kan göra en helhetslösning på installation, säger han. 

Det är oroliga tider för många företag, hur känns det med ett nystartat företag?

– Vi har ju inte riktigt startat upp till 100 procent så på det sättet blir vi inte påverkade i det stora, inte ekonomiskt i alla fall, säger Daniel Strömbom. 

– Vi gör det ju vid sidan av, vi har ju vårt 7-16 jobb. Det är mest en hobby just nu kan man säga, men vi får se vart det leder i framtiden, säger Jonsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!