Kommunen vill försöka mildra effekten av stängningen

Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande tror på fortsatt samarbete för att mildra effekten av ALV:s stängning.
Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande tror på fortsatt samarbete för att mildra effekten av ALV:s stängning.

"Det är ett tråkigt besked men vi har full förståelse för deras beslut", säger Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande efter ALV:s besked att stänga, i ett pressmeddelande.

Vimmerby kommun 26 juni 2020 09:12

Kommunen förklarar i ett pressmeddelande på fredagsförmiddagen att Astrid Lindgrens Värld lockar en halv miljon besökare varje år och är en viktig motor för besöksnäringen, samtidigt som de också är en stor arbetsgivare för ungdomar och unga vuxna.

– Vi vet att det kommer att påverka många Vimmerbybor på olika sätt. Vi kommer göra vad vi kan för att mildra effekten och där tror jag att vi alla måste hjälpas åt. Genom att till exempel semestra hemma så stöttar vi våra företagare samtidigt som vi bidrar till att minska smittspridningen, säger Jacob Käll i pressmeddelandet.

 

I våras startades samverkansprojektet Vimmerby Tillsammans. Förutom Vimmerby kommun finns representanter från Företagarna Vimmerby, Vimmerby Handel, Vimmerby Fastighetsklubb och Vimmerby Turistbyrå.

– Vimmerby Tillsammans är en bra plattform för dialog där vi kan arbeta tillsammans och hjälpas åt för att minska effekterna av den här situationen, säger Carolina Leijonram, kommundirektör i pressmeddelandet.

Läs Jacob Källs kommentarer efter beskedet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa