Storsatsar på nytt besöksmål i länet

Vimmerby Adventure AB i Södra Vi tar över driften av ett populärt turistmål i länet och planerar att satsa mellan 10-20 miljoner kronor på en ny äventyrspark i området.

Peter-Anner Hendrix, Kim Schrave och Sven Hendrix driver Adventure Park i Vimmerby. Nu satsar de också på en anläggning i Högsby kommun.

Peter-Anner Hendrix, Kim Schrave och Sven Hendrix driver Adventure Park i Vimmerby. Nu satsar de också på en anläggning i Högsby kommun.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby kommun2023-05-11 15:52

Vimmerby Adventure AB driver sedan flera år tillbaka en äventyrspark med höghöjdsbanor utanför Södra Vi i Vimmerby kommun. Nu vidgar företaget sina vyer genom att satsa stort på ytterligare en turistanläggning i länet.

Det handlar om Aboda Klint i Högsby kommun, ett naturreservat som är ett välbesökt turistmål. På det 70 hektar stora området finns i nuläget en toppstuga, servicehus och fritidshus. Här finns också en sjö och en badplats samt naturmark med vandringsleder och utkikstorn. Nästa år har Vimmerby Adventure park för avsikt att börja bygga en äventyrspark liknande den i Södra Vi på Aboda Klint. I pengar handlar det om en investering på mellan 10 och 20 miljoner kronor.

undefined
Adventure Park AB i Södra Vi planerar att bygga en äventyrsbana i Högsby kommun, på Aboda Klint.

Under torsdagen skrev Vimmerby Adventure på kontrakt med Högsby kommun om att driva Aboda Klint från och med den 1 juni 2023. Äventyrsparken kommer att arrendera den 70 hektar stora anläggningen och avtalet sträcker sig hela 20 år framåt.

– Det är en lång tid men viktigt för att vi ska kunna planera och genomföra de långsiktiga investeringar som vi har i åtanke, säger Kim Schrave som kommer att ta hand om driften av Aboda Klint tillsammans med sambon Sven Hendrix, som är son till Peter-Anner Hendrix, ägare av Vimmerby Adventure AB.

Hur kommer det sig att ni vill satsa i Högsby kommun?
– Högsby kommun hörde av sig till oss och ställde frågan. Vi tänkte direkt att det lät intressant eftersom det är väldigt naturskön och fin plats som skulle passa bra för en äventyrspark. För oss känns det som en bra utmaning att jobba med och utveckla vidare och det här känns väldigt spännande.

Inledningsvis är alltså planen att bygga en äventyrsbana, och det hoppas man kunna komma igång med under nästa år. På sikt finns det också andra tankar, exempelvis att ha uthyrning av kanoter och mountainbikes, samt ordna gruppaktiviteter för teambuilding.

Får ni bygga inom naturreservatet?

– Vi har en plan just nu men länsstyrelsen behöver godkänna den. Vi hoppas såklart att det blir godkänt och att vi kan börja bygga nästa sommar.

Redan den här säsongen kommer caféet vara öppet på helgerna. 

– Vi vet att många har undrat hur det ska bli med caféet i år och det känns jättebra att kunna säga att vi öppnar. Det finns även möjlighet till att driva restaurang i toppstugan, och vi tittar därför på att eventuellt hyra ut toppstugan så att någon annan kan driva restaurangen på vardagar, säger Kim.

Kim Schrave och Sven Hendrix kommer ha huvudansvaret för satsningen.
Kim Schrave och Sven Hendrix kommer ha huvudansvaret för satsningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!