Man häktas misstänkt för flera brott

En man i 25-årsåldern häktades på tisdagseftermiddagen för två fall av misshandel och olaga hot på två olika adresser i kommunen.

Mannen häktades under tisdagseftermiddagen misstänkt för flera brott.

Mannen häktades under tisdagseftermiddagen misstänkt för flera brott.

Foto: Nils Gruvebäck

Vimmerby kommun2020-04-14 11:30

Enligt Håkan Karlsson vid polisen i Vimmerby ska det röra sig om en kvinna som har någon form av relation till den misstänkta mannen, som blivit utsatt för brott.

Den första misshandeln ska ha ägt rum på kvällen den 7 april in på natten till den 8 april, under samma tidsperiod ska också ett olaga hot ha skett. Den andra misshandeln ska ha skett på en annan adress i kommunen, den ska ha ägt rum den 8 april. Vid samma tidpunkt ska också ett grovt olaga hot ha skett. Hotet betecknas som grovt då mannen ska ha använt ett vapen.

Det vapnet har lett till misstanke om vapenbrott för en anhörig till mannen. Mannen ska ha hämtat vapnet hos en anhörig som enligt Håkan Karlsson, kommunpolis, inte har licens för vapnet. 

Den misstänkta mannen är hemmahörande i Vimmerby kommun. Enligt den häktningsframställan som lämnats in anhölls mannen i sin frånvaro på eftermiddagen den 11 april, senare samma kväll blev anhållningsbeslutet verkställt. 

Kalmar Tingsrätt meddelade på tisdagseftermiddagen att mannen häktas. 

 Vi söker åklagare Kerstin Eriksson för en kommentar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!