Netto byter skepnad: "Kommer att ha bredare sortiment"

Nu har Netto i Vimmerby stängt - för att öppna som Coop på fredag. ”Utbudet blir tre gånger så stort”, säger regionchef Sofie Zeilon.

Linnéa Gungård, till vänster, och Sofie Zeilon plockar undan müslipaket som inte gått åt i utförsäljningen. Nu ska butiken tömmas.

Linnéa Gungård, till vänster, och Sofie Zeilon plockar undan müslipaket som inte gått åt i utförsäljningen. Nu ska butiken tömmas.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby kommun2020-04-18 18:00

Det var glest i hyllorna på Netto i helgen,  efter utförsäljningen där målet var att tömma butiken på så många varor som möjligt inför ombyggnationen.

– Redan söndag kommer byggarna och river ut all inredning. Sedan ska det målas om, installeras nya kylar och på onsdag kommer de första varuleveranserna. Det är ett stort projekt på kort tid, säger regionchef Sofie Zeilon.

Det har snart gått ett år sedan Coop köpte drygt 160 Nettobutiker i Sverige. Butikerna har ställt om på löpande band sedan i höstas. Butiken i Vimmerby tillhör sluttampen i omställningskedjan.

– Det är jättekul. Gamla Nettokunder kommer att känna igen sig prismässigt, men vi kommer att ha ett betydligt större utbud. Kampanjborden, där vi haft 800-1 000 artiklar i veckan, ersätts med fasta hyllor med ordinarie varor. Det blir en tydligare profil, där kunderna vet vad de kan förvänta sig, säger Sofie Zeilon.

Men vad är det som tillkommer när utbudet breddas?

– En bageriavdelning med bake-off och en rejäl utökning på färskvarusidan, bland annat fisk. Vi kommer också att ha betydligt större specialkostsortiment.

Finns det underlag för två Coop-butiker i samma stad?

– Ja, det tror jag. Vi kommer att ha samma logga, men vi skiljer oss åt både prismässigt och sortimentsmässigt. Det har ju funnits underlag för båda butikerna tidigare,  jag tror det kan bli ett uppsving generellt. 

Nya Coop öppnar på fredag.

"Jag är superpeppad, men samtidigt är det lite vemodigt.  Jag började extrajobba i kassan som 16-åring på Netto i Vimmerby och har varit med från starten 2007", säger Sofie Zeilon, regionchef.
"Jag är superpeppad, men samtidigt är det lite vemodigt. Jag började extrajobba i kassan som 16-åring på Netto i Vimmerby och har varit med från starten 2007", säger Sofie Zeilon, regionchef.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!