Netto byter skepnad: "Kommer att ha bredare sortiment"

Nu har Netto i Vimmerby stĂ€ngt - för att öppna som Coop pĂ„ fredag. ”Utbudet blir tre gĂ„nger sĂ„ stort”, sĂ€ger regionchef Sofie Zeilon.

LinnĂ©a GungĂ„rd, till vĂ€nster, och Sofie Zeilon plockar undan mĂŒslipaket som inte gĂ„tt Ă„t i utförsĂ€ljningen. Nu ska butiken tömmas.

LinnĂ©a GungĂ„rd, till vĂ€nster, och Sofie Zeilon plockar undan mĂŒslipaket som inte gĂ„tt Ă„t i utförsĂ€ljningen. Nu ska butiken tömmas.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby kommun2020-04-18 18:00

Det var glest i hyllorna pĂ„ Netto i helgen,  efter utförsĂ€ljningen dĂ€r mĂ„let var att tömma butiken pĂ„ sĂ„ mĂ„nga varor som möjligt inför ombyggnationen.

– Redan söndag kommer byggarna och river ut all inredning. Sedan ska det mĂ„las om, installeras nya kylar och pĂ„ onsdag kommer de första varuleveranserna. Det Ă€r ett stort projekt pĂ„ kort tid, sĂ€ger regionchef Sofie Zeilon.

Det har snart gÄtt ett Är sedan Coop köpte drygt 160 Nettobutiker i Sverige. Butikerna har stÀllt om pÄ löpande band sedan i höstas. Butiken i Vimmerby tillhör sluttampen i omstÀllningskedjan.

– Det Ă€r jĂ€ttekul. Gamla Nettokunder kommer att kĂ€nna igen sig prismĂ€ssigt, men vi kommer att ha ett betydligt större utbud. Kampanjborden, dĂ€r vi haft 800-1 000 artiklar i veckan, ersĂ€tts med fasta hyllor med ordinarie varor. Det blir en tydligare profil, dĂ€r kunderna vet vad de kan förvĂ€nta sig, sĂ€ger Sofie Zeilon.

Men vad Àr det som tillkommer nÀr utbudet breddas?

– En bageriavdelning med bake-off och en rejĂ€l utökning pĂ„ fĂ€rskvarusidan, bland annat fisk. Vi kommer ocksĂ„ att ha betydligt större specialkostsortiment.

Finns det underlag för tvÄ Coop-butiker i samma stad?

– Ja, det tror jag. Vi kommer att ha samma logga, men vi skiljer oss Ă„t bĂ„de prismĂ€ssigt och sortimentsmĂ€ssigt. Det har ju funnits underlag för bĂ„da butikerna tidigare,  jag tror det kan bli ett uppsving generellt. 

Nya Coop öppnar pÄ fredag.

"Jag Àr superpeppad, men samtidigt Àr det lite vemodigt.  Jag började extrajobba i kassan som 16-Äring pÄ Netto i Vimmerby och har varit med frÄn starten 2007", sÀger Sofie Zeilon, regionchef.
"Jag Àr superpeppad, men samtidigt Àr det lite vemodigt. Jag började extrajobba i kassan som 16-Äring pÄ Netto i Vimmerby och har varit med frÄn starten 2007", sÀger Sofie Zeilon, regionchef.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!