Nu ska Pippi äntligen få sin Lilla Gubben

Lagom stor, lugn och stresstålig vit skimmelvalack med mankhöjd 1,50-1,55. Så ser grundkraven ut på de hästar som ALV nu söker till Pippimiljön, som äntligen får levande djur efter ombyggnationen.
Lagom stor, lugn och stresstålig vit skimmelvalack med mankhöjd 1,50-1,55. Så ser grundkraven ut på de hästar som ALV nu söker till Pippimiljön, som äntligen får levande djur efter ombyggnationen.

Nu letar ALV 75-årspresent till Pippi - en livs levande Lilla Gubben: ”Det kan ju vara värt att poängtera att hästen inte behöver vara prickig”, säger marknadschef Lena Möller.

Vimmerby kommun 19 oktober 2019 12:00

Emil har sin gris. I rövarnas borg och Nangijala finns det redan tränade hästar. Astrid Lindgrens Värld har en växande stab levande djur. Men Pippi har fått nöja sig med en Lilla Gubbe av konstmaterial. Fram till nu.

– Vi söker två hästar till Villa Villekulla-miljön, nu när den byggs om blir det möjligt med levande djur även där. Bra, eftersom djur förstärker upplevelsen,  förklarar Lena Möller, försäljnings- och marknadschef i Astrid Lindgrens Värld.

Pippimiljön är parkens mest välbesökta och efter ombyggnationen kommer det att finnas plats för 2 000 personer. Precis som i Katthult byggs säkerhetsavstånd mellan publik och spelplats in i miljön.

Vilka krav ställs på Pippi-hästarna?

– Storlek och färg ska förstås stämma, men det viktigaste är den mentala biten. De måste klara av att hanteras av Pippi, som förväntas göra lite mer med sin häst än andra i parken, säger djurskötare Moa Brännlund.

Än så länge har det dock gått lite trögt att hitta rätt.

– Det är kanske ont om hästar som är tränade på det här sättet. Men vi kommer att hitta en lösning. Hästarna kommer förstås att få fortsatt träning här hos oss. Och prickarna fixar vi, säger Lena Möller.

Vad betalar ni - en kappsäck full med guldpengar?

– Haha, ja varför inte.

Några levande apor blir det dock inte.

– Nej, det är inte aktuellt. Hur vi löser den biten praktiskt har vi inte riktigt bestämt än.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa