Ny bibliotekschef klar i Vimmerby

Efter 17 år som bibliotekschef i Kinda återvänder Thomas C Ericsson till Vimmerby, där han blir ny bibliotekschef. ”Kul att komma tillbaka till sin gamla arbetsplats” säger han.

Thomas C Ericsson blir ny bibliotekschef i Vimmerby kommun.

Thomas C Ericsson blir ny bibliotekschef i Vimmerby kommun.

Foto: Jonas St Cyr

Vimmerby kommun2019-11-06 14:28

Den 2 mars 2020 tillträder Thomas C Eriksson som ny bibliotekschef i Vimmerby.

– Det känns spännande att komma tillbaka efter drygt 20 år. Jag började faktiskt på filialen i Storebro 1988 och jobbade med allt från sagofarbror till vaktmästare, skolbibliotekarie och bibliotekarie i Vimmerby. Att komma tillbaka som chef är en inspirerande utmaning.

Men det är också ett stort steg efter många år som bibliotekschef i Kinda, erkänner han.

– Jag har trivts väldigt bra och det är lite skrämmande att lämna den trygga världen. Det har också varit fin stöttning i samarbetet med Götabiblioteken.

Vad fick dig att ta det här steget?

– Jag är inte 37 längre. Inte ens 47. Jag har tänkt att om jag ska byta jobb är det enda jag kan tänka mig att jobba på Vimmerby bibliotek. När chansen dök upp i höstas var jag tvungen att söka.

Vad vill du med biblioteket i Vimmerby?

– Svårt säga nu, jag måste jobba in mig och se var står biblioteket nu.Jag måste känna in personal och verksamhet för att se vad det finns för utvecklingsmöjligheter. Det är nästan helt ny personalgrupp också, så det är nya människor att lära känna.

Anna Erlandsson Karlsson, administrativ chef på Vimmerby kommun, är nöjd med rekryteringen.

– Jag är jätteglad. Thomas är en erfaren ledare med stor kunnighet inom biblioteksområdet, där vi står för många utmaningar, inte minst inom digitaliseringen. Där tror vi Thomas kommer att bidra med utveckling på ett jättebra sätt.

Klart med ny bibliotekschef efter flera år utan.
Klart med ny bibliotekschef efter flera år utan.
Karta: Vimmerby bibliotek
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!