Odlingen givande på flera plan för Linda

Linda Ogebrink började med odling för tre år sedan och intresset har ökat hela tiden. Att spendera tid i trädgårdslandet ger henne inte bara grönsaker utan även avkoppling och massor av energi.

Linda Ogebrink började odla för tre år sedan. Trädgårdslandet är inte bara ett stort intresse utan hon hämtar mycket energi av att tillbringa tid där.

Linda Ogebrink började odla för tre år sedan. Trädgårdslandet är inte bara ett stort intresse utan hon hämtar mycket energi av att tillbringa tid där.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby kommun2019-09-14 10:00

Till vardags jobbar Linda som samtalsterapeut och hon har även läst en kurs i Trädgårdsterapi.

– Det var väldigt intressant att studera hur stor positiv inverkan trädgårdsarbete kan ha. Personligen känner jag att jag verkligen kan koppla av och släppa all stress och att man samlar mycket energi genom att jobba med mina odlingar, säger Linda Ogebrink.

För tre år sedan började hon odla på allvar. Först hemma i villaträdgården i Vimmerby. I år har Linda utökat sina odlingar vid familjens torp ett par kilometer från stan. 

Hur gjorde du för att komma igång?

– Jag gick bland annat en odlingskurs i två terminer och har fortfarande mycket kontakt med folk jag lärt känna där. Det är en väldigt bra mötesplats där man träffar andra som odlar och får tips och inspiration, säger Linda Ogebrink som har en särskild filosofi kring sitt sätt att odla.

– Jag köper inte färdig jord, utan skapar egen genom så kallade kompostlimpor. Sedan bygger jag mina odlingsbäddar genom att göra ett dike och sedan fylla med på flera lager av grenar i botten, sedan hö, brunnet hästgödsel, kompostjord och till slut täcker jag med gräsklipp. Det passar för att odla det mesta och ger rikliga skördar, säger Linda Ogebrink.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag tänker utöka mina odlingar ytterligare. Som det är nu säljer jag en del överskott via REKO-ring, men i framtiden skulle jag gärna driva en liten gårdsbutik, säger Linda Ogebrink.

En kronärtskocka som växer fint och snart är klar för att skördas.
En kronärtskocka som växer fint och snart är klar för att skördas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!