På höstlovet kan man läsa och skapa

Böcker och högläsning men även pyssel och lite spök i Halloweentider finns bland aktiviteterna som unga bjuds in till under lovet.

Lotten Nyström, Ann-Katarine Hammar och Peter Bladlund på Vimmerby bibliotek välkomnar till flera aktiviteter under höstlovet.

Lotten Nyström, Ann-Katarine Hammar och Peter Bladlund på Vimmerby bibliotek välkomnar till flera aktiviteter under höstlovet.

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby kommun2019-10-26 12:00

– Vi har mysrys med en sagostund och pyssel, säger Peter Bladlund, it- och studiebibliotekarie om de träffar under veckan som äger rum både i Vimmerby och på filialierna i Storebro och i Södra Vi.

Malin Eriksson, hästboksförfattare berättar om sina böcker.

– Barnen kommer få skapa sin egen hästvärld, beskriver Ann-Katarine Hammar, biblioteksassistent.

Lotten Nyström, biblioteksassistent, berättar att årets tema, funktionsvariationer, lyfts upp med Storebrotjejen Nathea Anemyr som berättar om sin bok "Sockerdrottning i landet Annorlunda". Nathea Anemyr har bland annat drivit en rocka-sockorna kampanj.

– Det blir högläsning av boken, säger Lotten Nyström.

I Gästgivarhagen arrangerar Carita Thörn ett spöksmyg till förmån för "Min stora dag".

– Förra året blev succé då det kom 450 barn. Vi gör om det i år men lite annorlunda, säger hon.

På Astrid Lindgrens Näs arrangeras aktiviteter som bland annat utgår från utställningen. "En lycklig ö" – MaritTörnkvist 30 år av ord och bild".

– Vi har satsat lite mer i år och har flera aktiviteter varje dag och för olika åldrar, säger pedagog Anneli Karlsson som tipsar om en workshop.

Astrid Lindgrens Näs får även besök av Albin Alvtegen som ska berätta om sina böcker i Hinsides-trilologin där han ska tala om genren fantasy. Han leder även en workshop där han berättar hur han skapar sina fantasyväsen, för att barnen därefter själva ska få skapa fritt.

Under lovet arrangeras även en teater.

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!