På praktik hos kommunledningen

Intresset för politik har vuxit för Vettle Skaate under praktiken i kommunledningen. För kommunen är praktikanterna ett sätt att visa sig som arbetsgivare.

Vettle Skaate, tvåa från vänster, valde att lägga sin praktik i kommunledningen och togs emot av kommundirektör Carolina Leijonram, Ola Gustafsson (KD) och kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C).

Vettle Skaate, tvåa från vänster, valde att lägga sin praktik i kommunledningen och togs emot av kommundirektör Carolina Leijonram, Ola Gustafsson (KD) och kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C).

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby kommun2020-03-02 20:00

– Det är intressant med elever som är intresserade av politik och det är också viktigt för oss att visa vad den offentliga sektorn har att erbjuda till ett framtida arbetsliv, säger Jacob Käll (C) ordförande i kommunstyrelsen.

Vettle Skaate går i trean på gymnasiet i Vimmerby där han läser samhällsprogrammet med beteendevetenskap som inriktning. För honom var det nästan intill givet att välja kommunledningen som praktikplats.

– Praktiken ligger inom en kurs om ledarskap och organisation och de flesta har valt något privat företag, men jag är personligen politiskt intresserad och det intresset har blivit större efter de här dagarna. Det har varit riktigt lärorikt, säger Vettle Skaate som kan tänka sig en framtid som antingen tjänsteman i en kommun eller politiker.

–  Jag har ju fått se båda delarna under praktiken, säger han.

Han har bland att följt kommunalrådet Jacob Käll och även Ola Gustafsson, som är ordförande i både kultur- och fritidsutskottet och samhällsbyggnadsutskottet samt Vimmerby Energi- och Miljö AB. En eftermiddag följde han kommundirektören Carolina Leijonrams arbete.

– Vi har tagit emot APL-elever i flera år. Det är viktigt för oss för att visa vilka olika verksamheter en kommun består av och inte minst visa upp oss som arbetsgivare. Därför är det också viktigt att eleverna blir väl mottagna så att vi får god renommé, vi har stort behov av rekrytering framåt, säger hon.

Karta: Stadshuset i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!