Påbörjar investeringar för att fylla budget

Årets investeringsbudget ligger på 80 miljoner kronor för Vimmerby kommun. För att fylla ut budgeten har KS beslutat sig för att redan nu starta några av nästa års projekt.

(Från vänster) Niklas Gustafsson (M), Ola Gustafsson (KD) och Helen Nilsson (S), informerade om projekten som KS beslutat om att starta tidigare för att fylla ut investeringsbudgeten.

(Från vänster) Niklas Gustafsson (M), Ola Gustafsson (KD) och Helen Nilsson (S), informerade om projekten som KS beslutat om att starta tidigare för att fylla ut investeringsbudgeten.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby kommun2019-10-11 17:00

– Vi har lite utrymme i investeringsbudgeten som är klubbad till 80 miljoner och det har vi inte nått fram till riktigt. Men nu tjuvstartar vi på nio stycken projekt för att få budgeten att harmonisera med de besluten, säger Niklas Gustafsson (M).

– Det är ett sätt att utnyttja det utrymmet vi har i investeringsbudgeten och omplanera lite grann för att av olika skäl så är det några investeringar som inte hinner göras i år, säger Ola Gustafsson (KD).

– Den största är ombyggnad av brandstationen, säger Helen Nilsson (S).

Där ska det byggas en ny tvätthall för tre och en halv miljoner kronor. 300 000 kronor läggs på nya lampor till motionsspåret.

– De lampor som sitter där idag går inte att byta ut, utan de är för gamla. Det måste till ny teknik, mer miljövänlig teknik, säger Niklas Gustafsson. 

En miljon kronor ska läggas på asfaltsprogram. 

Bland de oplanerade investeringarna finns ett inköp av elva paviljonger till en kostnad av 400 000 kronor. Några av dessa paviljonger ska användas som förråd vid ishallen.

– Då behöver vi inte gå igång med etapp två just nu, utan då löser vi förrådsbiten tillfälligt nu med de här paviljongerna. Men sen kan de användas till andra saker längre fram, säger Niklas Gustafsson. 

– Det är betydligt billigare än om vi skulle gjort en hyrlösning, säger Ola Gustafsson. 

Man ska också investera i ny ventilation i rådhuset, då utvecklingsavdelningen kommer flytta dit för att frigöra kontorsplats i stadshuset. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!