Pippi får trevåningshus i nya storsatsningen

Ny Villa Villekulla i tre våningar. Plats för uppemot 2 000 sittande. Pippi får totalrenoverat till sitt 75-årskalas i ALV.

Vimmerby kommun 10 september 2019 20:00

Tjejen som aldrig ville bliva ”stur” fyller 75 år nästa år och just nu pågår ombyggnationen av Pippimiljön i Astrid Lindgrens Värld för att man ska hinna klart till säsongsöppningen 15 maj. Markarbetena är i full gång och förhoppningen är att hinna jobba undan så mycket det bara går innan december.

– Vi har kalkylerat med så stränga vintrar som det kan bli i Småland, men det gör ju inget om det blir milt, säger vd Jocke Johansson, som särskilt vill framhålla en stor skillnad i den totalrenoverade miljön:

– Mycket mer utrymme för lek, bland annat vattenlekar. Därför bygger vi ett betydligt större Villa Villekulla, som blir en mix mellan illustrationerna i böckerna och det man ser på film. 

Pippi får behålla en del av den gamla miljön, men kommer också att rumstera om i väldigt mycket nytt. 

– Pippi är parkens populäraste figur och det har varit trångt under föreställningarna. Nu utökar vi antalet publikplatser från 600-700 till 1 500-2 000 och förbättrar också flödet in och ut från miljön.

Investeringen ligger i storleksordningen 40-50 miljoner och området är i stort detsamma som tidigare. Söderhavet är förstås kvar och Hoppetossa kommer kunna lägga till närmare publiken.

Huruvida det blir sprillans nytt sjörövarskepp och en levande Lilla Gubben vill Jocke Johansson inte avslöja i nuläget.

– Detaljerna får tiden visa, men det kommer att bli annorlunda på många sätt. Och väldigt bra, tror vi. Det tycker vi förstås att Pippi är värd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa