Filip Petersson gick restaurangprogrammet och var första eleven att få praktik på Smak. Han har därefter jobbat på restaurangen under somrarna. I januari fick han jobb som köksmästare. I veckan blev han delägare till 49 procent i restaurangbolaget.
Hur kommer det sig att ni blev kompanjoner?
– Det är egentligen en slump. Vi sa att vi borde driva något tillsammans. Det började som ett skämt men blev seriöst för tre månader sedan, beskriver Filip Petersson och restaurangens grundare Simon Johansson.
Vad finns det för fördelar och nackdelar?
– Det här är första stället jag driver och jag är van att ta snabba beslut. Nu måste jag ta hänsyn till någon annan. Det får man vänja sig vid men det är positivt att ha någon att bolla med, säger Johansson.
Restaurangen upphörde nyligen med lunchservering. Simon Johansson förklarar att man har för lite sittplatser för att få ekonomi i att servera luncher. Det innebär också att personalstyrkan minskas från fem till tre.
– Det är ett personligt nederlag att behöva varsla. Men om man kan förbise det så gör vi det här för att satsa på framtiden, säger han.
Filip Petersson tar över när varsel är aktuella.
Vågar du satsa på det här och varför?
– Det är självklart jag vågar. Det är nu det ska vända. Det är en utmaning att vända på de ekonomiska så Smak finns kvar om fem år. Att bli delägare är en spännande resa och en stor utmaning. Man måste lära sig allt nytt och driva restaurangen "från ett annat håll", säger han.