Restaurangen nyöppnar – med nytt koncept

Efter nära två månaders stängning nyöppnar Vimmerbyrestaurangen SMAK i veckan. ”Det är skillnad utseendemässigt, men också i vårt koncept”.

Ägarna Simon Johansson och Filip Petersson tillsammans med restaurangchef Emma Johansson vid den ombyggda bardelen.

Ägarna Simon Johansson och Filip Petersson tillsammans med restaurangchef Emma Johansson vid den ombyggda bardelen.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby kommun2020-02-11 06:00

Bara dagar kvar till att SMAK by: Simon öppnar igen. Ägarna Simon Johansson och Filip Petersson är peppade. Den 21 december stängde de krogen på grund av en vattenskada i köket, som hade skadat golvet. Nu har de första varuleveranserna kommit. Bokningarna trillar in.

– Vi valde att stänga under de här ändå lugna månaderna, för att ge oss tid. Renoveringen vi gjort är på flera sätt större än när vi öppnade första gången, säger Simon Johansson.

Under hösten slutade restaurangen med luncher.

– Det var antingen det, eller på sikt inget alls. Vimmerbys restauranger är beroende av turistsäsongen och det ger en sårbarhet. Men den förlorade öppningstiden kan ersättas av något annat, vad vet vi inte riktigt än, säger Simon Johansson.

Hur kännbar har då stängningen varit?

– Det har påverkat. Klart att det är ekonomiskt påfrestande. Vi är ganska små och ganska nya. Men vi tror inte våra gäster glömt bort oss och fördelen har varit att vi kunnat jobba med förändringen i lugn och ro. Nu breddar vi konceptet kring dryck, har disponerat om i matsalen och byggt om runt baren. Genom att ta bort pizzaugnen har vi kunnat förlänga bardisken.

Restaurangchef Emma Johansson ser flera fördelar:

– Det bästa är att vi använder ytorna på ett bättre sätt.

Filip Petersson berättar att menyerna kommer att förnyas fem-sex gånger per år.

– Det krävs utveckling hela tiden. Folk är nyfikna på oss, och det får man ta vara på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!