Så många vill bli IFO-chef i Vimmerby: "Jag är nöjd"

Åtta personer har visat intresse för tjänsten som chef för individ- och familjeomsorgen i Vimmerby kommun.

Anette Nilsson, socialchef i Vimmerby kommun.

Anette Nilsson, socialchef i Vimmerby kommun.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby kommun2023-09-11 20:00

Tjänsten har varit utannonserad sedan i mitten av augusti eftersom nuvarande IFO-chefen Lotta Philipsson ska gå i pension.

Fyra kvinnor och fyra män har sökt tjänsten som IFO-chef. Det berättar Anette Nilsson, socialchef, i ett mail till Vimmerby Tidning.

– Åtta personer som har sökt får man betrakta som bra då det kan vara svårt att rekrytera till en tjänst som IFO-chef. Det är personer från olika delar av landet som sökt och vi är tidigt i processen. Vi kommer nu att gå vidare med intervjuer och är förhoppningsvis klara med rekryteringen under september månad, skriver hon.

Samtidigt står en annan chefsstol snart tom inom socialförvaltningens verksamhet. Socialförvaltningen söker nämligen nu också en enhetschef till kommunal hälso- och sjukvård. Anledningen till vakansen är enligt Anette Nilsson att personen som idag är enhetschef för sjuksköterskorna har fått en annan tjänst inom kommunen

– Tjänsten som enhetschef för hälso- och sjukvård är första linjens chef för våra sjuksköterskor, det vill säga är chef för medarbetare till skillnad från IFO-chefstjänsten som innebär att vara chef för enhetscheferna inom individ- och familjeomsorgen.

Hur lätt eller svårt bedömer du att det blir att tillsätta den tjänsten?
– Det är alltid svårt att göra en bedömning av hur lätt eller svårt det är att rekrytera men jag har goda förhoppningar om att det ska lyckas för den tjänsten också, skriver Anette Nilsson.

Socialförvaltningen behöver rekrytera en ny IFO-chef samt en ny enhetschef till kommunal hälso- och sjukvård.
Socialförvaltningen behöver rekrytera en ny IFO-chef samt en ny enhetschef till kommunal hälso- och sjukvård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!