Kanske glänser det lite extra om golvet. Kappor byts efter varje kund och det spritas flitigt på frisersalongen. ”Hygienen är a och o, men nu finns inte minsta utrymme för slentrian”, säger Johanna Olofsson, verksamhetschef och personalansvarig för Intermezzos elva salonger.
– Vi avsätter extra tid för hygienrutinerna nu. Säkerheten går först.
Här är distans till kunderna, eller jobba hemifrån, inget alternativ. De avbokningar man fått är i huvudsak äldre, som tagit till sig myndigheternas stärkta restriktioner för riskgruppen 70+
– Klart att vi märker att kunder är oroliga, men det är för tidigt att uttala sig om hur det blir för oss ekonomiskt, säger hon.
Virusrädslan är mer utmanande för de som jobbar nära andra. Aina Wiger, som driver Hudvårdskompaniet, säger att kunderna verkar förstå att hygienkraven är hårda, redan från början.
– Vi jobbar ju med stickande och skärande föremål och arbetet i sig är inte så annorlunda, mer än att personal är hemma om man känner sig det minsta hängig. Det är också ömsesidigt, vi har en tvålbar med handsprit vid ingången.
För massageterapeut Malin Carlsson, som arbetar med både privatkunder och ute på arbetsplatser, har rutinerna också skärpts.
– Jag utgår från att folk tar sitt ansvar och inte bokar massage om de känner sig sjuka, men det är klart att man är extra noga med hygienen.
Fördelningen privat- och företagskunder varierar även annars, men förra veckan var det stiltje på privatsidan.
– För tidigt att dra slutsatser, men det är klart man börjar undra. Jag är mer oroad av de ekonomiska effekterna än själva viruset, kanske börjar folk redan strama åt sin ekonomi. Jag har börjat fundera på extrajobb, för att täcka upp om jag får inkomstbortfall. Vi får se vart det tar vägen.
Många företag förbereder sig nu på tuffare tider.
– Det är som att gå in i lågkonjunktur på bara några dagar. Jag har sex anställda att betala lön, så det är klart man är lite nervös. Men möjligheten till korttidspermittering och att skjuta upp skatteinbetalningar är förstås en lättnad, säger Aina Wiger.
– Vi gör vad vi kan för att minska våra kostnader och ta oss igenom det här. Förhoppningen är ju att de som verkligen är friska fortsätter leva som vanligt, annars har vi snart vare sig salonger eller restauranger kvar i närbygden, säger Johanna Olofsson.