– Vi försöker istället att jobba brett för att det ska bli bättre för alla Vimmerbybor, oavsett om man är man, kvinna, hbtq-person eller barn, säger Anders Degerman, kommunens företrädare i länets nätverk för jämställdhet.
Mansdagen firas varje år sen 1999 just den 19 november. Syftet är bland annat att sätta fokus på mäns och pojkars hälsa, lyfta fram goda manliga förebilder och att öka jämställdheten mellan könen.
På tisdagen samlade länsstyrelsen ett antal inbjudna män från olika delar av länet till ett avstamp i Kalmar för en kampanj som syftar till att stoppa mäns våld mot kvinnor. Det är ett initiativ från landshövding Cecilia Schelin Seidegård.
– Många är män med en stark position och stark röst och som vi tror kan få med fler, säger Helene Nilsson, sakkunnig i jämställdhet på länsstyrelsen.
På tisdagen fanns ingen företrädare från Vimmerby med. Men Anders Degerman ingår i länets nätverk för jämställdhet.
– Mansdagen är viktig för jämställdheten som inte alls bara handlar om kvinnofrågan. Männen måste också ta sitt ansvar, säger han.
Men hur definierar man då manlighet? Det visar sig vara svårare än väntat att få svar på den frågan. Särskilt av män. Av tio tillfrågade ville bara tre svara på frågan.
Men enda tillfrågade kvinnan, Eva Bertilsdotter från Vimmerby, visste direkt vad manlighet är för henne.
– Det är att män visar sina känsligare sidor, säger hon.