Tidigare äldreboende kan bli hotell

Entreprenören Andrew Johnston har lagt ett bud på äldreboendet som kommunen är reda att anta.
Entreprenören Andrew Johnston har lagt ett bud på äldreboendet som kommunen är reda att anta.

Det tidigare kommunala äldreboendet Ådala i Gullringen kan bli hotell. Kommunen har nu fått ett bud man är beredd att anta.

Vimmerby kommun 26 oktober 2019 10:00

Samhällsbyggnadsutskottet beslutade tidigare i oktober att anta budet på 780 000 kronor. Ett bud som lagts av Brännebro Kraft AB som sedan tidigare håller på att utveckla verksamhet vid den gamla kraftstationen i Brännebro.

– Det är inte riktigt klart än, det hänger på hur mycket vi behöver bygga om för att klassa om byggnaden till hotellverksamhet, säger Andrew Johnston, vd för Brännebro Kraft.

 

Fastigheten har varit kommunalt äldreboende och senast boende för ensamkommande flyktingbarn. Sedan förra sommaren har kommunen haft fastigheten ute för försäljning. Intressenter och budgivning har inte saknats, men det är först efter en ny budgivningsrunda som en affär blivit aktuell.

Brännebro Kraft AB bjuder 780 000 kronor för fastigheten med en byggnad på 350 kvadratmeter och en tomt på drygt 3 000 kvadrat.

– Det är en bra möjlighet att fastigheten kommer till nytta, säger Ola Gustafsson (KD) ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

–  Tanken är att köra hotellverksamhet i Ådala under turistsäsongen och sen som lägenhetshotell, säger Andrew Johnston som tror att det finns ett behov av fler hotellrum i Vimmerbyregionen under turistsäsongen.

–  Det fattas cirka 6 000 hotellnätter runt Astrid Lindgrens Värld så underlag för att fylla det här under säsongen är nog inga problem.

 

Nu väntar han närmast på att få besked från miljö- och byggnadsförvaltningen om hur omfattande åtgärder som behöver vidtas.

– Får vi bara ett sånt besked kan säkert affären bli helt klar till december.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa