Tjuvar med stort intresse för verktyg

Verktyg verkar vara eftertraktat bland tjuvar. Senaste veckan har minst tre inbrott skett bara i Vimmerby kommun där tjuvar ska ha stulit verktyg.

På bara en dryg vecka har minst tre inbrott där verktyg stulits skett i Vimmerby. I Hultsfred har också verktyg för stora belopp stulits.

På bara en dryg vecka har minst tre inbrott där verktyg stulits skett i Vimmerby. I Hultsfred har också verktyg för stora belopp stulits.

Foto: Anders Törnström

Vimmerby kommun2019-11-26 15:00

– Svårt att säga om det är samma tjuvar, men det är inte alls omöjligt, uppenbart är det några med stort intresse för verktyg just nu, säger Håkan Karlsson vid polisen i Vimmerby.

Den senaste stölden drabbade Vimmerby Elektriska som har en bod uppställd vid en byggarbetsplats i Södra Vi. Där ska någon eller några ha tagit sig in på det inhägnade området och stulit verktyg. Hur mycket är ännu oklart.

–  Jag har inte hunnit med att gå igenom det ännu, men det är trist att den här typen av stölder sker här också, säger Mikael Ståhl som driver Vimmerby Elektriska.

Han har även verksamhet i Linköping och anser att den här sortens stölder är vanliga där.

–  Ju större stad ju större problem. Det går inte att lämna verktyg eller material på en arbetsplats, och nu tycks de ha hittat hit också. 

Bara under förra veckan drabbades även Vimmerbyhus av inbrott där verktyg stals och även vid ett inbrott i en container vid en byggarbetsplats i Astrid Lindgrens Värld stals verktyg för betydande belopp.

Även i Hultsfred ska verktyg ha stulits vid flera tillfällen senaste veckan.

– Det kan knappast vara en slump att flera företag drabbats på så kort tid inom ett begränsat område, samtidigt ska man också "hata slumpen" och inte låsa fast sig vid en viss arbetshypotes, säger Gunnar Ege FU-ledare vid polisen.

Än så länge har inte polisen några avgörande spår efter någon misstänkt vid någon av verktygsstölderna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!