TV: M:s krav: Avgå självmant, Nachtweij

Kommunstyrelsens kritiserade ordförande Ingela Nilsson Nachtweij (C) är tillbaka på sin arbetsplats i stadshuset. Moderaterna vill dock att hon självmant ska avgå.

Moderaterna bjöd in till presskonferens under onsdagen.

Moderaterna bjöd in till presskonferens under onsdagen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby kommun2019-10-02 08:49

Moderaterna visade stor besvikelse över att kommunstyrelsens ordförande återgick till att arbeta i stadshuset från och med i måndags.  Under onsdagen kallade de till presskonferens för att ge sin syn på situationen. Strax innan skickade de ut ett pressmeddelande där de meddelade att de vill att kommunalrådet ska avgå självmant, ett budskap som de sedan upprepade under pressträffen. 

– Moderaterna kommer att be Ingela Nilsson Nachtweij att självmant avgå från posten som KSO och vi håller Centerpartiet ansvarigt för alla konsekvenser som uppkommer om hon väljer att stanna kvar på sitt uppdrag, säger Marie Nicholson (M), förste vice ordförande i kommunstyrelsen. 

Hon fortsätter: 

– Moderaterna har inte längre någon förtroende för att Ingela Nilsson Nachtweij klarar av att leda Vimmerby kommun. Trots alla samtal, muntliga som skriftliga, är det tydligt att hon inte har tagit till sig av det som sagts.

Ingela Nilsson Nachtweij är inte själv på plats på Moderaternas pressträff, men Marie Nicholson väljer att vända sig direkt till henne med sitt nästa budskap, som handlar om att Moderaterna tycker att Nilsson Nachtweij ska sköta de ledarskapskurser som utlovats på sin lediga tid. 

– Ingela, du har bedyrat för alla att du ser allvaret i situationen. Du säger att du är beredd att arbeta med dig själv och ditt ledarskap. Tyvärr har ditt agerande gång efter annan visat på det motsatta. Visa nu oss och hela Vimmerby att du verkligen menar vad du säger. Lämna ditt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande och ägna resten av mandatperioden åt de ledarskapsutbildningar och utvecklande arbete som du nu talar om. Låt inte stadshuset bli en experimentverkstad där du ska prova dig fram. Låt inte Vimmerby betala priset för den personliga utvecklingsresa som du står inför. 

Vi söker  Ingela Nilsson Nachtweij för en kommentar. 

Ordföranden i centerns gruppstyrelse Peter Karlsson skriver till oss i ett sms att han sitter i möte med barn- och utbildningsnämnden och inte kan kommentera moderaternas krav just nu.

Leif Larsson (C) skriver också i ett sms att han som ordförande i fullmäktige har en strikt roll som hindrar honom från att göra uttalanden i partipolitiska frågor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!